"Δεν μπορείς να πεις όχι στον Ολυμπιακό!"

Ο Ολυμπιακός έχει καλό όνομα στην Ευρώπη. Σε όλα τα αθλήματα. Κι αυτό είναι ικανό να πείσει έναν παίκτη να φορέσει τα ερυθρόλευκα; Ναι είναι και ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του Άλμπερτ Εσπανιόλ. Κάτι που αποκάλυψε ο διεθνής Ισπανός περιφερειακός που έγινε μέλος του Θρύλου πριν από λίγες ημέρες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην καταλανική ιστοσελίδα "fosbury.cat" ανέλυσε τι ήταν αυτό που μέτρησε για να επιλέξει τους νταμπλούχους Ελλάδας, για να συνεχίσει την καριέρα του. Γιατί, όπως ανέφερε, "δεν μπορεί να πεις όχι στον Ολυμπιακό!". Για την απόφαση του Ισπανού περιφερειακού καταλυτικό ρόλο έπαιξε η προοπτική που του δίνει ο Θρύλος για να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης.

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι υπέγραψες στον Ολυμπιακό. Είχες άλλες προτάσεις; Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πας στον Πειραιά;

"Είχα αρκετές προτάσεις στα χέρια μου. Από Ιταλία, από Ελλάδα, από Γερμανία, από Γαλλία, αλλά η πρόταση από τον Ολυμπιακό ήταν... δελεαστική! Μιλάμε για την ομάδα που ήταν φιναλίστ στο Champions League κι όταν σε καλεί αυτή η ομάδα και σου λέει «φτάσαμε στον τελικό και τώρα θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο και σε θέλουμε να γίνεις μέλος της ομάδας» είναι δύσκολο να πεις όχι! Εξάλλου η πρόταση ήταν εξαιρετική, τόσο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες όσο και οικονομικά".

Πώς βλέπεις την προσαρμογή σου στην Αθήνα; Σου αρέσει ο ελληνικός πολιτισμός;

"Ναι πάντα μου άρεσε. Είναι όλα τόσο Μεσογειακά. Είναι αλήθεια ότι η Αθήνα είναι μια τεράστια πόλη, αρκετά χαοτική κι αυτό μπορεί να μην αρέσει σε αρκετό κόσμο, αλλά εμένα δεν με πειράζει. Αντίθετα εγώ νιώθω πολύ άνετα. Είναι το λίκνο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι πολύ κοντά βρίσκονται τα πανέμορφα ελληνικά νησιά, κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ".

Ο Μπλάι Μάγιαρακ πέρασε 3 χρόνια στον Ολυμπιακό. Τι σου έχει πει;

"Πολύ καλά λόγια. Για την ομάδα, για το σύλλογο, για ό,τι έχει σχέση με τον Ολυμπιακό. Τα πάντα εκεί είναι εξαιρετικά. Ήταν τρία χρόνια μέλος της ομάδας και είναι πολύ σημαντικό να το ακούς όλα αυτά από έναν άνθρωπο που ξέρει! Γιατί στο φινάλε, πάντα οι ομάδες θα σου πουν ότι όλα είναι πολύ καλά και τέλεια, αλλά έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία να το μάθεις κάτι τέτοια από κάποιον παίκτη που το έχει ζήσει".