Το πλάνο για την κορυφή της Ευρώπης!

Μετά το φινάλε του Final-4 στο Σαμπαντέλ, ο Χάρης Παυλίδης είχε κάνει μια δήλωση γεμάτη νόημα. Μια δήλωση που έδειχνε το... σήμερα αλλά και το αύριο για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Θρύλου. Αρχικά μετά τον ημιτελικό με τη Ουίπεστ, όπου σχολίασε ότι "Και για όσους βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα να ξέρουν πως αυτό δεν είναι το τέλος, παρά μόνο η αρχή για αυτή την ομάδα και τις αθλήτριες που την απαρτίζουν. ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ ΟΣΟ ΤΟ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ".

Και μετά τον μικρό τελικό με την Κίνεφ Κίρισι, όπου σχολίασε πως "Ελπίζω τα λάθη που κάναμε να μας γίνουν μάθημα και να μας δώσουν κίνητρο για του χρόνου για να επιστρέψουμε στην κορυφή". Όλα αυτά δείχνουν ένα πράγμα. Ότι αυτή η ομάδα, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Σε μια χρονιά με ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και αήττητο πρωτάθλημα Ελλάδας, όλοι έχουν μια... πίκρα για την παρουσία στο Final-4 και για την χαμένη ευκαιρία διεκδίκησης του τροπαίου της LEN Euroleague.

Σε μια χρονιά απόλυτα πετυχημένη, υπάρχει αυτό το... γιατί! Τι έγινε και η ομάδα δεν κατάφερε να πάει στον τελικό, τι έγινε και δεν κατάφερε να διεκδικήσει την κούπα. Αυτό που συμβαίνει πάντα στον αθλητισμό. Μια κακιά στιγμή, ένα κακό οκτάλεπτο, μια κακή ημέρα. Όταν, όμως, είσαι τελειομανής, αυτό είναι το μεγαλύτερο πάθημα, όλα αυτό μπορεί να σου προσφέρει το καλύτερο μάθημα. Και το μήνυμα το πήραν στον Ολυμπιακό. Στόχος για τη σεζόν 2016-17 είναι η κορυφή της Ευρώπης.

Διότι αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει εκεί. Το περσινό ήταν απλά μια... παρένθεση, μετά από δύο συνεχόμενα ευρωπαϊκά τρόπαια (σ.σ.: το Len Trophy το 2014 και την Euroleague το 2015). Με τις κινήσεις για τη νέα σεζόν να έχουν ολοκληρωθεί από τα μέσα Ιουνίου! Παρέμειναν οι δύο Ιταλίδες, η Μπιανκόνι και η Έμολο, ενώ επέστρεψε μετά από μερικά χρόνια η Ολλανδή Σμιτ, αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας της. Η ομάδα δυνάμωσε, ενώ φέτος υπάρχει και ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα.

Δεν υπάρχουν στα μέσα της χρονιάς "κενά" λόγω εθνικών ομάδων, όπως πέρσι με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το Προολυμπιακό. Δηλαδή η ομάδα δεν θα χάσει στα μέσα της σεζόν το ρυθμό της. Με τις γρήγορες κινήσεις της διοίκησης του Μιχάλη Κουντούρη, σε συνεργασία με τον Χάρη Παυλίδη, ένα είναι σίγουρο. Οι βάσεις για την κατάκτηση της Euroleague έχουν ήδη μπει! Το μόνο που μένει είναι να κάνουν τα "ερυθρόλευκα" κορίτσια αυτό που πρέπει μέσα στην πισίνα!