Ολυμπιακή ανατροπή και κούπα!

Οι κούπες είναι αμέτρητες και οι Ακαδημίες βόλεϊ του Ολυμπιακού πρόσθεσαν μια ακόμα, το απόγευμα της Κυριακής. Οι Παγκορασίδες Γ' πήραν το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ με μια απίστευτη νίκη, καθώς γύρισαν τον τελικό με τον Α.Π.Σ. Αλίμου από 0-2 σε 3-2 σετ! Με ένα απίστευτο τέταρτο σετ (27-25) το οποίο κράτησε 41 λεπτά για να κάνουν... πάρτι στο τάι μπρέικ, έχοντας απίστευτη ψυχολογία.

Μετά από τα δύο πρώτα σετ, τα οποία έχασαν με 25-18 και 25-15, όλα έδειχναν χαμένα! Πολλά λάθη, νευρικότητα, χωρίς καθαρό μυαλό και το ματς είχε "στραβώσει" ολοκληρωτικά. Ήταν και το άγχος που παραλίγο να "σκοτώσει" τις "ερυθρόλευκες", αλλά ο Σπύρος Σαραντίτης βρήκε τρόπο να κάνει τις κοπέλες του να γυρίσουν το... διακόπτη. Στο φινάλε του δεύτερου σετ, οι οδηγίες του δεν ήταν αγωνιστικές! Ήταν εμψυχωτικές. Δεν έκανε καμία "παρατήρηση", δεν ανέλυσε τίποτα. Απλά δούλεψε με το κομμάτι της ψυχολογίας.

Κάτι που "έπιασε", κάτι που πέτυχε, κάτι που είχε θαυμάσια αποτελέσματα. Η αντεπίθεση που έκαναν τα κορίτσια του Ολυμπιακού ήταν ως το φινάλε! Μείωσαν σε 2-1, κατακτώντας το σετ με 25-21, γύρισαν από την... ήττα στο τέταρτο (27-25) και στο πέμπτο ήταν τα απόλυτα αφεντικά (15-4).

Με τον κόσμο στις εξέδρες, τους γονείς και τα φιλικά πρόσωπα των αθλητριών του Θρύλου να δίνουν την έξτρα ώθηση που ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία!

Τα σετ: 18-25 (21’), 15-25 (22’), 25-21 (27’), 27-25 (41’), 15-4 (17’).

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (Σπ. Σαραντίτης): Δελή, Καλακίδη, Χριστοπούλου, Μαλάτρα, Μερακλή, Μαραγκού, Μυλωνά, Καλλιγά, Στεργίου, Χαρτσιλάβα.

Α.Π.Σ. Αλίμου (Κ. Παπαθανασίου): Ν. Ανυφαντή, Κων. Ανυφαντή, Δ. Ανυφαντή, Φιλιππίδη, Τσούπη, Δημησιάνου, Τσέρπε, Γιαννάτου, Παπαχατζή, Σπανάκη, Λεάκου, Νανθρή, Ανδρεανίδου, Γρατσία.