Προγνωστικά Euroleague (06/04): Με σημείο διπλασιασμού στον Ολυμπιακό

Η 33η αγωνιστική της Euroleague ξεκινά σήμερα και το Betmarket.gr έχει ένα σημείο διπλασιασμού από τον αγώνα του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Δύο «στροφές» απέμειναν για το φινάλε της regular season της Euroleague και έχουμε τα προγνωστικά από τους σημερινούς (06/04) αγώνες.

Στο… ρετιρέ είναι ανεβασμένη η αγωνία όσων παρακολουθούν τη φετινή Euroleague. Όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά, τόσο για την κορυφή στην κανονική διάρκεια, όσο φυσικά για την οκτάδα, αλλά και τα ζευγάρια των playoffs.

Για σήμερα (06/04) έχουμε έξι αναμετρήσεις στη Euroleague και φυσικά τα προγνωστικά τους. Όσον αφορά το εν Ελλάδι ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Βελιγράδι για την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα. Μάχη ζωής και θανάτου ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Ερυθρό Αστέρα. Τη δική τους μάχη για την οκτάδα θα δώσουν Μπασκόνια και Ζαλγκίρις κόντρα σε Βιλερμπάν και Μακάμπι Τελ Αβίβ αντίστοιχα.

Ας δούμε, όμως, τα προγνωστικά και τις αναλύσεις των σημερινών (06/04) αγώνων της Euroleague.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (20:00)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσαν τη «διαβολοβδομάδα» στη Euroleague οι Λιθουανοί. Το 2/2 κόντρα σε Μονακό και Βαλένθια τους κράτησε ζωντανούς στη μάχη της πρόκρισης και πλέον έχουν ένα ακόμα δύσκολο εμπόδιο να περάσουν. Η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις ποντάρει στη σημερινή αγωνιστική, με την ελπίδα πως θα κερδίσει και θα χάσει την τελευταία αγωνιστική η Μπασκόνια. Φυσικά, το έργο της Ζαλγκίρις σήμερα δεν είναι εύκολο, ειδικά από τη στιγμή που είναι αμφίβολος ο Ίγκνας Μπραζντέικις. Έχουμε δει, όμως, ότι καμία ομάδα δεν περνάει εύκολα στη Zalgirio Arena.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι σε εξαιρετική φόρμα το τελευταίο διάστημα. Απέβαλλε από μέσα της τον φόβο των εκτός έδρας αγώνων και πλέον μετρά έξι συνεχόμενες νίκες στη Euroleague. Μάλιστα, αν δεν είχε τη βαριά εκτός έδρας ήττα από τη Μονακό, θα μπορούσε να κάνει όνειρα ακόμα και για πλεονέκτημα έδρας. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος της πρόκρισης ναι μεν δεν έχει «κλειδώσει» μαθηματικά, όμως μόνο με θαύμα μπορεί να χάσει το εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Οι Ισραηλινοί είναι σε ονειρώδη κατάσταση. Παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ, με τον Λορέντζο Μπράουν να είναι ο απόλυτος «εγκέφαλος» της ομάδας. Πόσες, όμως, ομάδες φέτος που παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ, «κόλλησαν» στο Κάουνας; Πρόσφατα η Μονακό. Ακόμα και ο Ολυμπιακός κέρδισε, ενώ προηγουμένως απώλεσε διαφορά 14 πόντων. Η Ζαλγκίρις θα παλέψει μέχρι τέλους για το εισιτήριο της οκτάδας και πιστεύουμε στη νίκη της. Ο άσος με το χάντικαπ στο -3,5 έχει απόδοση 1.95 στη Betsson.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (20:00)

Ιδιαίτερο παιχνίδι, κυρίως λόγω των σχέσεων που έχουν αναπτύξει οι δύο ομάδες, αλλά και όσον αφορά το κίνητρο τους. Οι Σέρβοι, παρά τα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών, έμειναν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Ναι μεν υπάρχει η περίπτωση της ισοβαθμίας, αλλά είναι σε μειονεκτική θέση. Το σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει παρουσιάσει αισθητή βελτίωση το τελευταίο διάστημα. Οι πρωτοβουλίες του Καμπάτσο στο παρκέ αποδίδουν καρπούς, ενώ και οι «ψηλοί» έχουν τη συνέπεια των πρώτων αγώνων με τον Μαυροβούνιο στον πάγκο.

Ο Ολυμπιακός ναι μεν αντιμετώπισε δυσκολίες κόντρα στον Παναθηναϊκό, μιλάμε, όμως, για το ντέρμπι «αιωνίων» που έχει πάντα ιδιαιτερότητες. Το ζήτημα, πλέον, για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι η όσο το δυνατό καλύτερη επιστροφή του Κώστα Σλούκα στο rotation της ομάδας. Ο έμπειρος guard ταλαιπωρήθηκε από ένα πρόβλημα τραυματισμού και ακόμα δεν είναι στα καλύτερα του. Άπαντες, όμως, ελπίζουν στην άμεση επιστροφή του, ενόψει και των playoffs.

Τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει το ξεκάθαρο κίνητρο της κορυφής στην κανονική διάρκεια. Για να πετύχει το στόχο του, πρέπει να κερδίσει απόψε για να «καθαρίσει» με αυτή την υπόθεση. Ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει κάποιο κίνητρο, παρά μόνο το γόητρο. Οι Πειραιώτες θέλουν περισσότερο τη νίκη απόψε και θα τους στηρίξουμε. Το διπλό με το χάντικαπ στο -4,5 έχει απόδοση 2.05 στη Bwin.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΕΦΕΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ (20:45)

Παιχνίδι ζωής και θανάτου για τις δύο τουρκικές ομάδες. Οι γηπεδούχοι ενώ διεκδικούσαν μέχρι και πριν λίγες αγωνιστικές το πλεονέκτημα έδρας, πλέον θέλουν απόψε τη νίκη για να «σφραγίσουν» την πρόκριση, με άγνωστη τη θέση κατάληξης. Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν θα έχει στη διάθεσή του ξανά τον Σκότι Γουίλμπεκιν, αλλά και τον Ντέβιν Μπούκερ. Μάλιστα, αμφότεροι θα αργήσουν να επιστρέψουν. Βέβαια, θεωρούμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα στα δικά μας μάτια. Θυμίζουμε ότι προ ολίγων εβδομάδων, τα «καναρίνια» απέκτησαν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, οπότε υπήρχαν αρκετές επιλογές στο «2». Αντίστοιχα, η επιστροφή του Νεμάνια Μπιέλιτσα από τον τραυματισμό του, συγκέντρωνε αρκετό κόσμο στο «4».

Η Εφές Αναντολού άφησε πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα και με 2/2 κόντρα στις ιταλικές ομάδες, πήρε τα πάνω της για να πετύχει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση. Φυσικά, αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, μιας και χρειάζονται συνδυασμοί αποτελεσμάτων. Σε κάθε περίπτωση, η back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα στην ανεβασμένη Μιλάνο, αλλά και κόντρα στην Βίρτους. Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι λίγες ημέρες πριν τον σημερινό αγώνα, δημοσιεύματα έφερναν τον Εργκίν Αταμάν να συζητά με τον Παναθηναϊκό για νέα συνεργασία. Τέτοιες καταστάσεις συχνά δημιουργούν εσωτερικά ζητήματα. Πόσω δε μάλλον σε ένα περιβάλλον που ήδη έχει περάσει φέτος πολλά.

Το τελευταίο στοιχείο είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στο σημερινό μας σημείο. Είναι πολύ σκληρό για ένα σύνολο να μαθαίνει από τον Τύπο ότι ο προπονητής του, έστω και με τις προστριβές των προηγούμενων μηνών, συζητά για την επόμενη δουλειά του. Η δε Φενέρμπαχτσε έδειξε στο ντέρμπι με τη Γαλατάσαραϊ πως θέλει να αφήσει πίσω τις άσχημες εμφανίσεις. Θα πάμε, λοιπόν, στον άσο με το χάντικαπ στο -1.5 σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan.gr στα προγνωστικά της Euroleague (06/04).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ (21:30)

Αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, μιας και αμφότερες οι ομάδες έχασαν το… τρένο για την είσοδο στην οκτάδα. Οι «νυχτερίδες» παρουσίασαν καλό πρόσωπο, μέχρι και τα μέσα Φλεβάρη. Έκτοτε κατέβασαν διακόπτες με αποτέλεσμα να ζήσουν μία ακόμα εμπειρία παρουσίας στη Euroleague, χωρίς συμμετοχή στην οκτάδα. Το ευχάριστο για την ομάδα του Άλεξ Μούμπρου είναι πως έβγαλε αντίδραση στο πρωτάθλημα. Παρά την αστοχία της από το τρίποντο, που αποτελεί και το μεγάλο της όπλο, επικράτησε της Μπασκόνια το βράδυ της Κυριακής και έδειξε καλό πρόσωπο μετά από καιρό σε δυνατό παιχνίδι.

Η Βίρτους Μπολόνια ταξίδεψε στην Ισπανία με πολλές απουσίες. Ο Σέρτζιο Σκαριόλο δεν θα έχει στη διάθεση του για τον σημερινό αγώνα, όπως ο Τεόντοσιτς, ο Παζόλα, ο Μπελινέλι και ο Κορντινιέ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Χάκετ και Τζαϊτέ. Πρακτικά, δηλαδή, οι Ιταλοί θα πάνε με λύσεις ανάγκης στην περιφέρεια, μιας και οι 2 από τους 3 άσους είναι εκτός. Φυσικά το παιχνίδι για τον ιστορικό σύλλογο έχει καθαρά χαρακτήρα γοήτρου και τυπικής διαδικασίας. Η πρώτη σεζόν στη Euroleague, στην επιστροφή του club σε αυτό το επίπεδο δεν είχε επιτυχία. Είναι, όμως, μία διδακτική σεζόν για το μέλλον.

Σε φυσιολογικές συνθήκες το σημερινό παιχνίδι δεν θα το ακουμπούσαμε στοιχηματικά. Αν δηλαδή οι ομάδες ήταν πλήρεις. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι τόσες οι απουσίες της Βίρτους που η Βαλένθια έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη σήμερα. Ο άσος με το χάντικαπ στο -6,5 έχει απόδοση 2.01 στη Novibet αξίζει την προσοχή μας στα προγνωστικά μπάσκετ.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (21:45)

Παιχνίδι καθαρά τυπικής σημασίας αυτό στην Wizink Arena. Οι Μαδριλένοι έχουν κλειδώσει την είσοδο τους στην επόμενη φάση με πλεονέκτημα έδρας και περιμένουν τον επόμενο αντίπαλο τους. Φυσικά, επειδή μιλάμε για σύλλογο από την Ισπανία, προφανώς θα κοιτάξει να αποφύγει τις… κακοτοπιές. Και όπου κακοτοπιές, βάλτε δίπλα το όνομα της Παρτιζάν που άπαντες θέλουν να αποφύγουν. Η ομάδα του Τσους Ματέο έχει το κίνητρο του τερματισμού στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως με 3 ήττες φέτος από τη Μπασκόνια, δεν ξέρουμε κατά πόσο θα ήθελε να τη βρει στο δρόμο της.

Η Μπάγερν Μονάχου έχασε από νωρίς την πρόκριση στην επόμενη φάση και μετά από δύο χρονιές στα playoffs, πλέον ο Απρίλιος θα έχει υποχρεώσεις μόνο για το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι «πλήρωσε» τους τραυματισμούς και τη μεγάλη αλλαγή του ρόστερ το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και συνακόλουθα τη διεκδίκηση ενός εισιτήριου στην επόμενη φάση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον πρώτο και απόλυτο λόγο να φτάσει στη νίκη. Ακριβώς επειδή δεν ξέρουμε τι rotation θα κάνει ο Τσους Ματέο, μιας και έχει έναν αδιάφορο αντίπαλο απέναντί του, θα αποφύγουμε να δώσουμε κάποιο προγνωστικό. No Bet.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (22:00)

Ένα ακόμα παιχνίδι όπου ο ένας εκ των δύο αντιπάλων έχει κίνητρο και ο άλλος όχι. Οι Βάσκοι παραμένουν το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για να το πετύχουν αυτό θα πρέπει να κάνουν σήμερα το αυτονόητο, να επικρατήσουν της παντελώς αδιάφορης Βιλερμπάν. Οι γηπεδούχοι επιστρέφουν σπίτι τους μετά την ήττα από τη Βαλένθια για την ACB και έχουν τον ιδεατό αντίπαλο για να ξεσπάσουν πάνω του.

Η Βιλερμπάν είναι εδώ και αρκετές αγωνιστικές ο… κομπάρσος της διοργάνωσης. Οι Γάλλοι περιμένουν απλά το φινάλε των υποχρεώσεων τους για να δώσουν σημασία αποκλειστικά στο πρωτάθλημα. Ήδη πάντως έχει ανοίξει η συζήτηση για την επόμενη σεζόν και την παρουσία της ομάδας του Πάρκερ στη Euroleague. Ο άλλοτε θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ έκανε λόγο για αύξηση του μπάτζετ, προκειμένου η ομάδα του να είναι πιο ανταγωνιστική.

Οι Γάλλοι είναι μία ομάδα που προσπαθεί να κατεβάσει τα νούμερα του αντιπάλου. Το είδαμε και στον αγώνα του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό. Στην προκειμένη, όμως, η Μπασκόνια δεν θα πάει σε rotation και έδειξε και με την Άλμπα πως ακόμα και σε ένα κακό ημίχρονο, θα βρει πόντους στο επόμενο. Το over 90,5 της Μπασκόνια έχει απόδοση 2.14 στο Betshop.