Στοίχημα Τένις: Η καλύτερη εκδοχή του Τσιτσιπά και το λάθος σετ αποδόσεων

Τι ματσάρα ήταν αυτή στο Σινσινάτι. Μπορεί ο καιρός να έχει βγάλει τα… ξενύχτια μας εκτός προγράμματος, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς μας αποζημίωσε με το παραπάνω, επικρατώντας 2-1 σετ του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, φτάνοντας στον τελικό.

Μαζί με αυτό το επίτευγμα επιστρέφει στο Νο5, με προοπτική για το Νο4 αν κατακτήσει το τουρνουά και φυσικά δεν μπορούμε παρά να ασχοληθούμε με τον τελικό απέναντι στον Τσόριτς. Πριν από το σπουδαίο ραντεβού του Τσιτσιπά με τον Τσόριτς, υπάρχει και ο τελικός των γυναικών, στον οποίο θεωρώ πως το σετ αποδόσεων είναι εντελώς λανθασμένο. Πάμε όμως να ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά.

Επισκεφτείτε καθημερινά το BetMarket.gr για να ενημερωθείτε για τις εξελίξεις με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα, να δείτε τα προγνωστικά των tipster μας, τις πτώσεις των αποδόσεων αλλά και την ενδιαφέρουσα θεματολογία γύρω από το στοίχημα που δεν θα βρείτε αλλού.

Ο Τσιτσιπάς σε μία από τις καλύτερες φάσεις της καριέρας του

Το λέγαμε και από αυτήν εδώ τη στήλη πως παρά την ήττα στο Wimbledon από τον Κύργιο, ο Τσιτσιπάς έπαιξε καλά και στο Λονδρέζικο σλαμ. Τώρα έχει απογειώσει το παιχνίδι του, όντας πάρα πολύ επιθετικός και σταθερός από το μπάκχαντ, πιεστικός με το σερβίς βολέ και βελτιωμένος στο φιλέ.

Το σερβίς του ειδικά, διάγει την καλύτερη εβδομάδα από τη στιγμή που βρέθηκε ο ίδιος στο τουρ, με αποκορύφωμα το παιχνίδι απέναντι στον Κραΐνοβιτς. Και αυτό θα είναι και το όπλο του απέναντι στον Τσόριτς, που έχει νιώσει ξανά νέος σε αυτό το τουρνουά. Τι εννοώ; Ότι για να βρεις τις ευκαιρίες απέναντι σε έναν μεγάλο σέρβερ -όπως ακριβώς με τον Ίσνερ– που μπορεί να γεμίσει τα games, θα χρειαστείς πρώτα από όλα την ασφάλεια στα δικά σου σερβίς.

Αυτό ο Τσιτσιπάς το έχει και με το παραπάνω και αυτήν την εβδομάδα είναι πολύ πιστός στο πλάνο του. Τον Μεντβέντεφ, εκτός όσων αναφέραμε, τον κέρδισε με ανωτερότητα επειδή πρώτη φορά έκανε εκπληκτικά πράγματα με το slice του. Παιχνίδι που θα χρειαστεί και κόντρα στον Τσόριτς, ώστε να τον μετακινήσει κάθετα στο γήπεδο και να τον φέρει κοντά στο φιλέ, να κυνηγά τις μπάλες. Δεν πιστεύω πως υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να ηττηθεί σε αυτόν τον τελικό, αφού για να γίνει αυτό ο Τσόριτς πρέπει να παίξει με 80% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, πράγμα αδύνατο.

Ωστόσο, για να αποτινάξει ο Τσιτσιπάς από πάνω του τον… εφιάλτη της ήττας στο US Open του 2020, όπου ο αποψινός του αντίπαλος επέστρεψε από 2-1 σετ και 5-1 games, για να τον αποκλείσει τελικά από τον γύρο των «32», θα χρειαστεί κόπο.

Όπως είπαμε ο Τσόριτς γεμίζει τα σετ και παίζει εξίσου εντυπωσιακό τένις την εβδομάδα, όντας πολύ σταθερός στα χτυπήματα εδάφους. Για αυτόν τον λόγο δε θα μπλέξω με το 1.53 της νίκης του Τσιτσιπά, αλλά θα ποντάρω το over 23.5 games σε απόδοση 2.00, αφού πάντοτε υπάρχει και η πιθανότητα του tiebreak. Ένα ποντάρισμα που…. κλείνει το μάτι και σε ένα ενδεχόμενο τρίτο σετ.

Η Καρολίν Γκαρσία το φαβορί, οι εταιρίες το λάθος

Όσον αφορά τον τελικό των γυναικών, μία μικρή αναφορά. Είναι εντελώς λανθασμένη η απόδοση του 2.02 στην Καρολίν Γκαρσία και εν πολλοίς έρχεται λόγω του ονόματος της Πέτρα Κβίτοβα, παρά την πολύ καλή παρουσία της στο τουρνουά. Ωστόσο το έτος 2022 και ειδικά αυτό το καλοκαίρι δε γίνεται να είναι η Τσέχα φαβορί σε αναμέτρησή τους.

Η Γκαρσία, που απέκλεισε και την Σάκκαρη στον δρόμο της, παίζει το καλύτερο τένις της καριέρας της, θυμίζοντας μερικούς από τους λόγους που έφτασε ως το Νο4. Από το γρασίδι και έπειτα βρίσκεται σε δεύτερο τελικό, αποτελεί μία από τις καλύτερες σέρβερ στο τουρ, ίσως καλύτερη και από την αντίπαλό της στον τελικό ενώ έχει τρομακτική ικανότητα στο να κλείνει γρήγορα τους πόντους από το φόρχαντ της.

Στο παιχνίδι της Κβίτοβα, χωρίς βαριά και μεγάλα ράλι, αυτήν τη στιγμή είναι καλύτερη και για εμένα θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν κερδίσει τον τελικό, για αυτό την ποντάρουμε στο 2.02.

Τέλος, χωρίς κάποιο ποντάρισμα, ας ευχηθούμε καλή τύχη στην Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που δίνει και αυτήν τη δική της μάχη, στον πρώτο της τελικό σε 125άρι τουρνουά στο Βανκούβερ, με αντίπαλο την Λουτσία Μπρονζέτι.

Betmarket επιλογές:

21/8 – 21:00 – WTA Σινσινάτι – Πέτρα Κβίτοβα – Καρολίν Γκαρσία: Νίκη Γκαρσία (2.02)

21/8 – 23:30 – ATP Σινσινάτι – Στέφανος Τσιτσιπάς – Μπόρνα Τσόριτς: Over 23.5 games (2.00)