Στα 93 του με την κούπα του Conference!

Υπάρχουν πολλές όμορφες ιστορίες κοντά στον Ολυμπιακό. Και φυσικά, η κατάκτηση του Conference League, αναδεικνύει αρκετές από αυτές. Το τρόπαιο του Conference League, αλλά και αυτό του Youth League, ήταν στην Κρήτη και έγινε το... έλα να δεις. Μια πολύ όμορφη ιστορία, όμως, έχει να κάνει με τον κύριο που βλέπετε στη φωτογραφία. Ο κύριος Γιώργος Πλουμάκης, διανύει το 93ο έτος της ηλικίας του! Έχει γεννηθεί το 1932 στον Πειραιά, δάσκαλος επί σειρά ετών, αλλά πάντα μεγάλος φίλος του Ολυμπιακού. 

Από τα παιδικά του χρόνια παρακολουθούσε τον Ολυμπιακό. Και έχει δει φυσικά εκτός από τα ματς πρωταθλήματος, από τη δεκαετία του 50’ ως έφηβος πλέον και τα πρώτα ματς στην Ευρώπη. 

Κάντε εικόνα λοιπόν, αυτόν τον άνθρωπο, πως ένιωσε όταν πήρε στα χέρια του το τρόπαιο του Conference League, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το πήρε αγκαλιά, φωτογραφήθηκε μαζί του, το κοίταζε σαν μικρό παιδί. Ένας άνθρωπος που μεγάλωσε πολλά παιδιά και πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, που κοίταζε να κάνει περισσότερους Ολυμπιακούς. Όπως και τον ανιψιό του, Άρη Λυρώνη, που μας έστειλε τη φωτογραφία του κύριου Γιώργου με την κούπα και τον ευχαριστούμε πολύ! 

Είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του Ολυμπιακού, είναι η διάκριση των διακρίσεων και ο καθένας στη θέα της κούπας αυτής, λάμπει! Ειδικά αν καταφέρνει να φωτογραφηθεί και μαζί της. Στα 93 του ο Γιώργος Πλουμάκης, στρατιώτης του Θρύλου, πήρε κι αυτός τη μεγαλύτερη χαρά στη ζωή του από το σύλλογο! 

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στον «Κόκκινο Πρωταθλητή»