Συγχαρητήρια... Τους "αναστήσατε" και αυτούς!

«Μπράβο» σας, ρε... Παίξατε όπως ακριβώς έπρεπε για να σας κερδίσουν αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Κοιτάξτε από ποιους χάσατε, γ@μώ το φιλότιμο σας μέσα. «Δικαιώσατε» τους σταλεγάκηδες και ρίξατε στην πυρά τον Μαρινάκη για την επιλογή του να σας φέρει και να σας καλοπληρώνει. Πού ήταν η δίψα σας να βγείτε νικητές από το γήπεδο; Να τους τελειώσετε; Γιατί να είναι μόνο οι Σισέ, Ρομαό, Ένγκελς οι μόνοι που ήταν στο πνεύμα του αγώνα; Όλη την βδομάδα τι δουλεύατε, ρε Τάκη, και βγήκε αυτή η απαράδεκτη εικόνα στο γήπεδο; Φοβήθηκες ποιον μωρέ και έπαιξες παθητικό ποδόσφαιρο; Χωρίς τελική για 70 λεπτά; Ποιο ήταν το επιθετικό πλάνο της ομάδας; 15 λεπτά στο τέλος βγήκε η ομάδα μπροστά και τους έπιασε τρικυμία. Ο Καρσελά θα ήταν χειρότερος από τον Ανδρούτσο  που δεν είναι και η θέση του παιδιού στο φινάλε στα άκρα; Παίξε ορθολογικά και ας χάσεις στο φινάλε. Αυτοί έπρεπε να σε φοβούνται, όχι εσύ. Στο σχολείο όταν το παιδί δεν μαθαίνει γράμματα φταίει ο δάσκαλος. Όχι ο πατέρας που το έφερε στο σχολείο. Εδώ, όμως, είναι λίγο διαφορετικά. Ο Μαρινάκης έχει την επιλογή του «δασκάλου». Και μετά τον Σίλβα δεν έχει καταφέρει να πείσει κάποιον εγνωσμένης αξίας τεχνικό να κάτσει στον πάγκο. Αυτό, για μένα, είναι το λάθος του. Δεν έφερε έναν καλό προπονητή να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Το υλικό που μηδενίζουν όλοι, δεν είναι για πέταμα, κατά την προσωπική μου άποψη, ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Άσχετα αν θέλει προσθαφαιρέσεις, μιας και το καλοκαίρι πάλι δεν πήραμε το εξτρέμ που θέλαμε (μπουκαδόρο, ντριμπλέρ που να σκοράρει) και ένα στόπερ γρήγορο (πήραμε ένα σωρό στόπερ με τα ίδια χαρακτηριστικά)! Στη θέση του σέντερ φορ, έχουμε μεν πρόβλημα γιατί οι Εμενίκε και Τζούρτζεβιτς δεν έχουν «πιάσει», αλλά δεν βοηθάει και η ομάδα έτσι όπως παίζει. Όπως πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει και στα άκρα της άμυνας μιας και ο Ομάρ είναι σκιά του καλού του εαυτού, ο Φιγκέιρας είναι απρόβλεπτος, ο Κούτρης θέλει ακόμη δουλειά και τον Μίλιτς απορώ ποιος μας τον φόρτωσε.

Η ομάδα, όμως, γενικά είναι αδούλευτη. Και το πληρώνει και βαθμολογικά και με τη γενικότερη εικόνα της μέσα στο γήπεδο. Και βέβαια μπορεί ακόμη και έτσι όπως είναι να πάρει το πρωτάθλημα. Και; Δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι γιατί θα είμαστε λίγο «καλύτεροι» από τους «χειρότερους». Βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Μας πιάνουν στο στόμα τους όλοι οι τελειωμένοι. Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά να διορθώνουμε τα όποια λάθη, αλλά και για να μπουν από φέτος οι βάσεις για την επόμενη χρονιά, όποια και αν είναι η κατάληξη της φετινής. Που και πάλι πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί χειρότεροι από τους «άλλους» δεν είμαστε. Όσο για «κάποιους αγανακτισμένους» που εκφράζουν την αγανάκτηση τους χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, το θέμα είναι πώς το λες για να μην χάνεις το δίκιο σου, ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή που το λες και κυρίως να σέβεσαι όποιον προσπαθεί για το καλό του Ολυμπιακού, ακόμη και αν κάνει λάθη. Εντάξει, αλάθητοι; Ειδικά όταν και εκείνος σαν και μας είναι οπαδός και δεν γουστάρει να χάνει. Θα το φέρει το καράβι στο λιμάνι του. Θα την βρει την άκρη. Μην τον εκθέτετε, όμως, όλοι οι «υπόλοιποι» κάτω από αυτόν. Βοηθήστε τον. Γιατί, ναι μεν ηγείται, αλλά αυτός τρώει όλη τη λέζα και για την πάρτη σας, μιας και  παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Τόσο πόλεμο δέχεται από τους αντιπάλους του. Και βρώμικο κιόλας...