Μέχρι να ολοκληρωθούν οι «εργοστασιακές ρυθμίσεις», ο Ολυμπιακός χρειάζεται υπομονή!

Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, να βλέπει τα πράματα από την δική του σκοπιά, με τα δικά του μάτια, να ακούει και τις αντίθετες απόψεις και να βγάζει όποιο συμπέρασμα τελικά θέλει. Η δική μου άποψη δεν διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα, ούτε παίρνει γραμμή όπως ίσως φαντάζονται κάποιοι. Όσοι δηλαδή βλέπουν τα πράματα διαφορετικά από μένα η από άλλους παίρνουν γραμμή από κάπου αλλού; Στο δια ταύτα λοιπόν. Για μένα από το χτεσινό ματς με την Ζαλγκίρις κρατάω μόνο το α΄ δεκάλεπτο, την νίκη φυσικά, και την αντίδραση σε καίρια σημεία που δεν επέτρεψε στους Λιθουανούς να κερδίσουν.

 Ο Ολυμπιακός δεν θα είναι γρήγορα έτοιμος. Θα πρέπει να βρουν τους ρόλους τους, και τον ρυθμό τους στους χρόνους που θα χρησιμοποιούνται ο καθένας στα εκάστοτε συστήματα σε κάθε αγώνα ανάλογα με τον αντίπαλο. Μεγάλο ρόλο στην εικόνα του Ολυμπιακού θα παίξει επίσης η ένταξη των Φαλ και Μιλουτίνοφ, τόσο στην επίθεση, όσο και στα ριμπάουντ και την άμυνα, όπως επίσης και στην αξιοποίηση με ασίστ έξω από την ρακέτα στους σουτέρ. Το μεγάλο συν του φετινού Ολυμπιακού, όταν μπουν όλοι στην ομάδα, είναι ότι θα έχει λύσεις σε όλες τις θέσεις , για όλα τα συστήματα, σε άμυνα και επίθεση. Όπως και δεν θα τον «νοιάζει» ποιοι θα φορτώνονται με φάουλ.

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι «εργοστασιακές ρυθμίσεις», ο Ολυμπιακός χρειάζεται υπομονή και στήριξη. Και φυσικά νίκες έστω και με μισό πόντο, με το να βγαίνουν μπροστά όσοι είναι στην καλύτερη τους μέρα, και να παίζει άμυνα σαν αυτή του α΄ δεκαλέπτου, καθώς το σίγουρο είναι ότι θα παλεύει όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου. Προσωπικά έχω και εμπιστοσύνη, και υπομονή , γιατί με αυτό το ρόστερ και με την μπασκετική γνώση του σκακιστή , θα βρουν όλοι μαζί την χημεία για να απολαύσουμε και φέτος το μπάσκετ των προηγούμενων χρόνων. Η μόνη διαφορά θα είναι ότι θα συνοδευτεί με τις επιτυχίες που η τύχη θέλετε, οι τραυματισμοί, τα λάθη, μας στέρησαν να γευτούμε αυτά που όντως μας άξιζαν βάση της συνολικής εικόνας όλων των προηγούμενων ετών.

Το ΣΕΦ ούτως η άλλως θα είναι η έδρα που όλοι οι αντίπαλοι αντιμετωπίζουν με δέος, και σίγουρα θα έρθουν και οι νίκες εκτός έδρας. Θα δείξουμε στο παρκέ, γιατί όλοι ανεξαιρέτως μας θεωρούν δικαίως από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός παίζει χωρίς Φαλ και Μιλουτίνοφ, με Βιλντόζα, Φουρνιέ ως νέα πρόσωπα, περιμένει τον Έβανς, και πρέπει να «χωρέσουν» όλοι οι υπόλοιποι στην φετινή εξίσωση. Και να θέλω δεν μπορώ να δω διαφορετικά τα πράματα. Τέτοια εμπιστοσύνη μου βγάζει το ρόστερ. Με την διάθεση 500 επιπλέον δε διαρκείας τα εναπομείναντα εισιτήρια προς διάθεση θα γίνουν ακόμη λιγότερα για κάθε παιχνίδι.

Το ΣΕΦ ούτως η άλλως επιβάλλεται να είναι κατάμεστο σε κάθε παιχνίδι, για πολλούς λόγους που όλοι καταλαβαίνετε. Και μια συμβουλή. Όσοι δεν μπορέσετε να είστε στο ΣΕΦ στα εντός έδρας ματς, και όλοι εμείς που μαζί με σας θα παρακολουθούμε τα εκτός έδρας ματς, ας κλείσουμε την φωνή της τηλεόρασης. Γιατί δεν υπάρχει λόγος, ούτε να χαλιόμαστε, ούτε να νευριάζουμε, ούτε να νομίζουμε ότι βλέπουμε άλλο ματς, ούτε χρωστάμε τίποτε να ακούμε  τους «γέρους του μάπετ σόου», να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος από τους δυο έχει δίκιο. Οι κανονισμοί είναι οι ίδιοι για όλες τις ομάδες, δεν αλλάζουν λόγω χρώματος η Προέδρων σε Ευρωλίγκα και ΕΟΚ.