Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στο πρόγραμμα ESMIS στο Δουβλίνο

Αντιπροσωπεία του Ολυμπιακού βρέθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας για να παρακολουθήσει τη συνάντηση του προγράμματος "Enhance Sustainable Measures In Sports Facilities" (ESMIS). Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση της βιωσιμότητας, της συμπερίληψης και της καινοτομίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. 

Η συνάντηση είχε ως κύριο σκοπό τη συζήτηση των τρόπων βελτίωσης της λειτουργικότητας της πλατφόρμας του ESMIS, καθώς και την αναζήτηση επιτυχημένων παραδειγμάτων αθλητικών εγκαταστάσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Επιπλέον, αναλύθηκαν οι προδιαγραφές του προγράμματος με βάση τα πρότυπα ISO, που αφορούν την περιβαλλοντική διαχείριση και τη βιωσιμότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Μερικά από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η λειτουργικότητα της πλατφόρμας, η ανάγκη καταγραφής αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουν εφαρμόσει με επιτυχία καινοτόμες λύσεις, και η ένταξή τους στο ερωτηματολόγιο του προγράμματος. 

Επιπλέον, συζητήθηκαν νέες τεχνολογίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και η προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης. 

Τα επόμενα meeting για το πρόγραμμα ESMIS θα συνεχιστούν τους προσεχείς μήνες, ώστε οι εταίροι να συζητήσουν τα επόμενα βήματα του έργου.