Από δημιουργός... εκτελεστής ο Ποντένσε!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε έχει δείξει μια μεγάλη βελτίωση στο εκτελεστικό κομμάτι. Τα οκτώ γκολ που έχει σημειώσει, σε πάνω από 1.000 αγωνιστικά λεπτά που έχει «ιδρώσει» τη φανέλα του Θρύλου, «λένε» πολλά, ενώ την πρώτη του χρονιά στο μεγάλο λιμάνι (σεζόν 2018-19), είχε ακριβώς τον ίδιο αριθμό τερμάτων, παίζοντας πάνω από τα... τριπλάσια λεπτά (3.327). Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη σεζόν του, που δεν... ολοκληρώθηκε, αφού πήρε μεταγραφή στην Γούλβς στα μέσα της, είχε πέντε τέρματα.

Δεν είναι τυχαίο, πως και στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ποντένσε είναι αυτή τη στιγμή ο πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων». Γενικότερα, ο ρόλος του έχει αλλάξει, αφού στην πρώτη του «θητεία» στο μεγάλο λιμάνι ήταν πιο πολύ δημιουργός, αλλά τώρα του αρέσκεται στο να «τελειώνει» ο ίδιος τις φάσεις.

Ο Ντανιέλ, πάντως, είναι ένας ποδοσφαιριστής που όπως φαίνεται του αρέσει να «κολλάει» δύο-δύο τα γκολ του. Το έκανε με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ενώ όπως και με την Τόπολα όπου σημείωσε τα δύο γκολ του μέσα σε λίγα λεπτά, το ίδιο είχε συμβεί και με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες», όπου πέτυχε το πρώτο γκολ στο 17’ και το δεύτερο στο 23’. Επίσης, στον αγώνα με την Κηφισιά είχε κερδισμένο πέναλτι στο 21’ και στο 25’ πέτυχε γκολ με κεφαλιά.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας