Πιστός «στρατιώτης» ο Μασούρας!

Παίκτης «στρατιώτης» για τον προπονητή είναι ο Γιώργος Μασούρας. Και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός πως ο διεθνής εξτρέμ είναι αναντικατάστατος στην Εθνική ομάδα του Πογιέτ, όπως επιβεβαιώθηκε και στο πρόσφατο φιλικό με την Νέα Ζηλανδία. Ο Έλληνας ακραίος, ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης και έπαιξε για περίπου μια ώρα αγώνα. Έχοντας πλέον στο μυαλό του το μεγάλο «ραντεβού» με αντίπαλο την Εθνική ομάδα της Γαλλίας, όπου θα κληθεί να βγει νικητής σε ένα… πολύ μεγάλο στοίχημα, απέναντι στην παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ. Παρά το γεγονός πως ο αγώνας δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη «γαλανόλευκη» σε βαθμολογικό επίπεδο.

Ο Μασούρας, έπαιξε για 15η φορά κάτω από τις οδηγίες του Ουρουγουανού προπονητή και είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που εμπιστεύεται απόλυτα. Άλλωστε με εξαίρεση έναν αγώνα με την Κύπρο όπου μπήκε σαν αλλαγή, στα υπόλοιπα 14 παιχνίδια είχε πάρει φανέλα βασικού. Τον έχουμε δει εξάλλου, να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης.

 Είτε στο δεξί άκρο της «φροντ λάιν», είτε στα αριστερά, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης, ως δεύτερος επιθετικός. Κάτι που είδαμε και για 77 λεπτά στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία, όταν και βρέθηκε στο πλευρό του Ιωαννίδη.

 Βέβαια, τα παραπάνω τα έχει κάνει ήδη και με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο τιμόνι της ομάδας. Ο Μασούρας παραμένει κομβικός στο πλάνο του Ισπανού προπονητή, είτε ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα, είτε μπαίνοντας σαν αλλαγή. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (όπου είχε και γκολ), αλλά και τον Αστέρα Τρίπολης (όπου έχασε βέβαια σημαντικές ευκαιρίες), η είσοδος του έδωσε μια επιθετική «πνοή» στην ομάδα, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως και ο Ισπανός προπονητής τον αξιοποιεί παντού μπροστά. Στα άκρα της επιθετικής γραμμής, αλλά και ως δεύτερο επιθετικό, όπου κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Άλλωστε το «μαρτυράει» και το γεγονός πως έχει ήδη σκοράρει περισσότερες φορές από πέρυσι (έξι έναντι πέντε) και στο απαιτητικό πρόγραμμα που ακολουθεί με πολλές εκτός έδρας «αποστολές», θα είναι σίγουρα σημαντικός.