Φορτούνη παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω!

Στάθηκε άτυχος. Τραυματίστηκε. Το ξεπέρασε. Επέστρεψε. Στάθηκε ξανά άτυχος. Χτύπησε εκ νέου. Δεν το έβαλε κάτω. Το πάλεψε, επέστρεψε ξανά. Και πλέον δείχνει δυνατός. Δυνατός μετά τη νέα μεγάλη ατυχία του, η οποία πλέον φαντάζει μακρινή. Και αυτή τη στιγμή, ο Κώστας Φορτούνης διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του. Το σημαντικότερο; Το κάνει με το κεφάλι χαμηλά. Ταπεινά.

Παρά το ποδοσφαιρικό του μεγαλείο, ο Κώστας Φορτούνης δείχνει αυτή τη στιγμή πιο ώριμος και ταπεινός, από ποτέ. Ακούγεται λίγο για οτιδήποτε άλλο, πέραν της ποδοσφαιρικής του απόδοσης. Εκεί ακούγεται πολύ. Ο Έλληνας άσος δείχνει κατασταλαγμένος. Δείχνει έτοιμος να αποδεχθεί οποιονδήποτε ρόλο του αναθέσει ο Μαρτίνεθ, μέσα στην ενδεκάδα. Δίχως «μα και μου» και με απόλυτη συνείδηση του ότι είτε παίξει «εδώ», είτε «εκεί», μπορεί ΠΑΝΤΑ να είναι μέγας πρωταγωνιστής.

Ο Φορτούνης δεν έχει ανάγκη να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Είναι καλά, σε κατάσταση πραγματικά αξιοσημείωτη. Ώριμος, ικανός, αποτελεσματικός. Και ό,τι κάνει, το κάνει ταπεινά. Είναι ΗΓΕΤΗΣ του Θρύλου και το αποδεικνύει με την κάθε ευκαιρία, χωρίς έπαρση και αλαζονεία.

Ο «Φόρτου» φέτος είναι αποφασισμένος για σπουδαία πράγματα με τον Ολυμπιακό και διανύει την καλύτερη σεζόν την καριέρας του. Είναι πραγματικά ασταμάτητος και δείχνει τον δρόμο στον Θρύλο για τον τίτλο.

Πολλοί περίμεναν από τους απέναντι ότι μετά τις ήττες από ΠΑΟΚ και Γουέστ Χαμ, αλλά και από την απόρριψη της έφεσης για την τιμωρία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να έμπαινε σε κλίμα εσωστρέφειας και να γκέλαρε. Όμως, δεν υπολόγιζαν στον ηγέτη του Θρύλου που τους… έσβησε τα όνειρα, ο οποίος με τα δύο γκολ και την εμφάνιση του, έστειλε μήνυμα στους ανταγωνιστές του πως είναι εδώ και ο Ολυμπιακός θα κυνηγήσει έως το τέλος τον τίτλο. Μια ομάδα που φέτος δημιουργείται, αλλά δείχνει το μέταλλο της.