Σκάνδαλο και στην Εφέσεων, παρέμεινε η ποινή στον Ολυμπιακό

Σκάνδαλο και στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Παρέμεινε η άδικη ποινή στον Ολυμπιακό για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, καθώς δεν ελήφθησαν υπόψη τα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα να απορριφθεί η προσφυγή των «ερυθρόλευκων».

Ετσι για το ματς που διεκόπη στο 49’ ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μηδενισμό (0-3) και κατακύρωση αγώνα στον Παναθηναϊκό, αφαίρεση ενός βαθμού, τιμωρία δυο αγωνιστικών και πρόστιμο 38.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα τα νέα δεδομένα που δεν έλαβε υπόψη η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ είναι ότι ο Ολυμπιακός αποκάλυψε έγγραφο από το «Υγεία» ότι «ο Χουάνκαρ κινούνταν και περπατούσε κανονικά», ενώ ακολούθησε και γνωμάτευση ιδιώτη ΩΡΛ ότι δυο ώρες μετά άκουγε κανονικά. Ο Ολυμπιακός επεσήμανε ότι δεν υπάρχει βεβαιωμένος τραυματισμός του Ισπανού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φύλλο αγώνα δεν αναγράφεται τραυματισμός του Χουάνκαρ ούτε υπάρχει γνωμάτευση του ιατρού του αγώνα.

Αναλυτικά η απόφαση:

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση την ακόλουθη απόφαση.

Δέχεται τυπικά αμφότερες τις εφέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της υπ’ αριθμόν 280/27-10-2023 αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League 1.

Απορρίπτει κατ’ ουσίαν τις εφέσεις.

(αγώνας της 22/10/2023, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, για το πρωτάθλημα της Super League 1)