Εχει ημερομηνία λήξης ο Μπαλτάκος

«Φρένο» στην παραμονή του Μπαλτάκου στην προεδρία της ΕΠΟ βάζει ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει όριο ηλικίας 70 ετών για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα. Οι εκλογές της ΕΠΟ γίνονται τον Ιούνιο του 2024 και ο Μπαλτάκος είναι ήδη «κομμένος», όπως και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Στέργιος Αντωνίου, ο ταμίας Κλέαρχος Τζαφέρης και το μέλος της ΕΕ Μάνος Γαβριηλίδης.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Μπαλτάκος ήθελε να καταργήσει τη συγκεκριμένη διάταξη. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζητούσε από τον Αυγενάκη αλλά δεν γινόταν αφού αυτός έβαλε αυτό το όριο, μετά ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήρε αρνητική απάντηση από τον Γιάννη Οικονόμου που διετέλεσε για λίγες μέρες αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο ισχύει και για τον νυν, τον Γιάννη Βρούτση.

Ο Μπαλτάκος, ήλπιζε ότι αν έφευγε ο Αυγενάκης θα πετύχαινε τον σκοπό του, παρόλα αυτά δεν εννοεί να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει για χάρη του η πολιτική της κυβέρνησης από τη στιγμή που ο νόμος εφαρμόστηκε και ένα από τα... αποτελέσματα ήταν να τεθεί εκτός ΕΟΚ ο κολλητός του, ο Βασιλακόπουλος. Χώρια που αν γίνει αυτό θα πρόκειται για «ρουσφέτι» και μάλιστα για τον Μπαλτάκο που υπήρξε συνομιλητής της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, δεν είναι σίγουρο αν και οι δικοί του, οι Μελισσανίδης και Μάκης Γκαγκάτσης που τον στηρίζουν (σ.σ. ο πρώτος μέχρι ενός σημείου), θέλουν τον Μπαλτάκο για πρόεδρο της ΕΠΟ και μετά τον Ιούνιο του 2024. Μέχρι τότε μπορεί να αλλάξουν πολλά, για παράδειγμα αν η FIFA αναλάβει την πειθαρχική διερεύνηση των «στημένων αγώνων», τότε δεν θα υπάρξει άλλη λύση από την τοποθέτηση διοικούσας επιτροπής στην ΕΠΟ.

Ηδη ο Βρούτσης έστειλε το μήνυμα ότι δεν αλλάζει πράγματα που έκανε ο Αυγενάκης. Στην ΕΠΟ προσδοκούσαν στην κατάργηση του μητρώου των αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ, όμως θα βρουν μπροστά τους και το Μητρώο Αθλητικών Φορέων, στο οποίο πρέπει να εγγραφεί η ΕΠΟ και οι ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Δεν πέρασαν και οι... κορώνες περί παρέμβασης των FIFA, UEFA. Μπορεί να τους σηκώνουν τα τηλέφωνα, να ακούν τον... πόνο τους (σ.σ. τάχα περί κρατικών παρεμβάσεων στο αυτοδιοίκητο), παρόλα αυτά τους έχουν αφήσει μόνους τους. Όμως, στην ΕΠΟ δεν κατάλαβαν ότι η FIFA και η UEFA συνεργάζονται άψογα με τη κυβέρνηση και δεν έχουν καμία διάθεση για κόντρα.

Πηγή: gavros.gr