Ο «κέρβερος» της Ευρώπης και του Θρύλου!

Κράτησε το «μηδέν» στην πρόσφατη αναμέτρηση με την Γκενκ ο Ολυμπιακός και ένας βασικός λόγος για αυτή την εξέλιξη, ήταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο διεθνής γκολκίπερ έδειξε και πάλι τα σπουδαία αντανακλαστικά του και «καθάρισε» κάθε υποψία κινδύνου στις στατικές φάσεις, μέσω των οποίων απείλησαν οι Βέλγοι, στο πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ήταν ακόμα πιο κομβικός, αφού έχοντας και τη βοήθεια του πολύ «ανεβασμένου» Ρέτσου, πραγματοποίησε κάποιες σπουδαίες αποκρούσεις, όσο οδεύαμε προς το φινάλε του αγώνα.

Ο Πασχαλάκης ήταν «εγγύηση» κάτω από τα δοκάρια και έδωσε συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό σερί, που «χτίζει» στην Ευρώπη. Ένα σερί πολύ καλών εμφανίσεων, που ξεκίνησαν από την περσινή σεζόν και συνεχίζονται και στο ξεκίνημα της νέας σεζόν. Ο 34χρονος γκολκίπερ, πιο ώριμος και με «οδηγό» την εμπειρία του πιο πολύ από ποτέ, «έλαμψε» και πέρυσι και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει και τους δύο πόντους του, στον όμιλο του Europa League.

Το ντεμπούτο του, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά γενικότερα με τα «ερυθρόλευκα» γάντια, το πραγματοποίησε στην έδρα της Καραμπάγκ και «συνοδεύτηκε» με ένα «σβηστό» 0-0. «Απογειώθηκε», ωστόσο, στο Φράιμπουργκ, όπου έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και κρατούσε... μόνος του τον Ολυμπιακό, μέχρι να έρθει η ισοφάριση των πολύ πιεστικών Γερμανών στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο «Πάσχα» έκανε μεγάλο παιχνίδι και με το «καλημέρα» της νέας σεζόν και ήταν από τους «ήρωες» της ομάδας του Πειραιά.

Ο ίδιος δείχνει στα... καλύτερα του και αποφεύγει επιπόλαιες ενέργειες, που θα βάλουν σε... κίνδυνο την εστία της ομάδας του. Ήταν πάρα πολύ καλός ο Πασχαλάκης και όπως είναι φυσιολογικό, η δουλειά του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην έδρα της Γκενκ, όπου η πίεση από πλευράς των γηπεδούχων για να έρθει η ανατροπή, θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Υπενθυμίζεται, πως ο Πασχαλάκης, λόγω ενός τραυματισμού, είχε χάσει πέρυσι το φινάλε των πλέι οφ του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα, τέσσερα παιχνίδια. Με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να καλύπτει ιδανικά το «κενό» του. Από την προετοιμασία, όμως, έδειξε πως φέτος και «μπήκε» ακόμα πιο αποφασισμένος για μια πετυχημένη σεζόν και το κατάφερε από το πρώτο επίσημο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων».

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας