Μεγάλη νίκη του Μαρινάκη, έκανε πίσω ο Μπαλτάκος

Μεγάλη νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη! Μετά την την επιστολή-κόλαφος του προέδρου της Super League, ο οποίος τους βγάζει στη σέντρα, ο πανικόβλητος Μπαλτάκος έκανε πίσω και αποσύρθηκε η διάταξη-ντροπή που απάλλασσε υπαλλήλους της ομοσπονδίας, των ΠΑΕ και των ΕΠΣ από τον Κώδικα Δεοντολογίας, με συνέπεια να είναι στο απυρόβλητο.

Δεν είναι απλά μια ήττα του Μπαλτάκου και της ΕΠΟ αλλά συντριβή. Αρκεί να θυμίσουμε ότι χθες η ομοσπονδία έβγαλε ανακοίνωση με την οποία ισχυρίζονταν ότι «προστίθενται στον Κανονισμό τα αυτονόητα, σύμφωνα με το δεδικασμένο και τη νομολογία που παρήγαγε η Επιτροπή Δεοντολογίας».

Η συγκεκριμένη διάταξη ερμηνεύθηκε ως «φωτογραφική» για τον εκτελεστικό διευθυντή Ιάκωβο Φιλιππούση, αλλά και τους Μπάρτζη, Σαράκη (επικεφαλής και μέλος της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, αντίστοιχα), ο οποίοι ερευνώνται από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για παραβίαση του καταστατικού επειδή άλλαξαν το οργανόγραμμα. Η υπόθεση άνοιξε μετά από καταγγελία του Αλέξη Κούγια, την εποχή που ήταν πρόεδρος της ΑΕΛ.

 

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΠΟ:

«Σε σχέση με τα αναφερόμενα στην επιστολή του προέδρου της Super League  κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για «την επιχειρούμενη παρέμβαση στον Κώδικα Δεοντολογίας (αρ. 2 παρ. 2), που επιχειρεί να εξαιρέσει από το πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού μια σειρά από πρόσωπα υπό την δικαιολογία ότι αυτοί αποτελούν «εργαζόμενους» ομάδων, ενώσεων ή της ΕΠΟ», γνωστοποιείται ότι η προτεινόμενη τροποποίηση αποσύρθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου».