Η «σταθερά» Ραμόν στα αριστερά

Πολλές είναι οι ομάδες που ασχολούνται με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ενώ ο Φώτης Κίτσος αποχώρησε για τον Βόλο και ο Ντόρον Λάιντνερ υποφέρει από σοβαρό τραυματισμό.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια από τις «σταθερές» των Πειραιωτών στο αριστερό άκρο της άμυνας, ακούει στο όνομα Ραμόν Ράμος Λίμα (σ.σ. και ενώ γίνεται και κουβέντα για μεταγραφή όπως του Κριστιάν Ραμίρες). Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027 με τους «ερυθρόλευκους» και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του είναι μεγάλη.

Την προηγούμενη σεζόν, ο Ραμόν δεν πήρε πολλές ευκαιρίες. «Μεταπηδώντας» από την Φλαμένγκο και το πρωτάθλημα της Βραζιλίας, στην Ευρώπη και τον Ολυμπιακό, τα πράγματα δεν ήταν απλά για τον ίδιο. Η προσαρμογή μόνο εύκολη δεν ήταν για τον 22χρονο μπακ, αλλά σίγουρα μόνο ως τύχη μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως στο μεγάλο λιμάνι συνάντησε τον Ροντινέι. Έναν ποδοσφαιριστή που όχι απλά τον «ενώνει» μόνο το γεγονός πως είναι Βραζιλιάνος, αλλά και πως έπαιζαν μαζί στην ίδια ομάδα, πριν έρθουν αμφότεροι στον Πειραιά.

Ο Ραμόν θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά προετοιμασία με τον Ολυμπιακό, αφού πέρυσι δεν ήταν φυσικά «παρών» ούτε στην καλοκαιρινή με τον Πέδρο Μαρτίνς, αλλά ούτε και στη χειμερινή που είχε λάβει χώρα στην Εστεπόνα της Ισπανίας. Ο νεαρός μπακ «κατέγραψε» πέρυσι σε πρωτάθλημα και κύπελλο μόλις δέκα συμμετοχές (1 ασίστ) και 417 αγωνιστικά λεπτά. Ωστόσο, όσες φορές έδωσε «ανάσες» στον Ρέαμπτσιουκ ήταν θετικότατος, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν έχει πράγματα να βελτιώσει στο παιχνίδι του.