Το ρεκόρ του Ζινκερνάγκελ

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ «κουβαλάει» πλέον και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με τα χρώματα της Σταντάρ Λιέγης, σε αυτή τη σχετική… σύντομη «θητεία» του. Και αυτό είναι πως κατάφερε να γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Σταντάρ που έφτασε τα 10 γκολ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια με το βελγικό κλαμπ.

Πρόσφατες αναφορές στο Βέλγιο για τον Ζινκερνάγκελ, σημείωσαν πως: «Η Σταντάρ χρειαζόταν έναν πραγματικό κορυφαίο επιθετικό εδώ και μερικά χρόνια. Και στον αγώνα με την Βέστερλο, ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ σημείωσε το 10ο γκολ του στη σεζόν. Είναι η πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια που παίκτης της Σταντάρ φτάνει σε αυτό τον απολογισμό».

Συμπλήρωσαν ακόμα: «Πρόκειται για ένα συμβολικό αριθμό, συνώνυμο με μια καλή αποτελεσματικότητα από τον «Ζινκ», που σημαίνει πολλά. Είναι πράγματι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-2019 και τα 12 γκολ του Ρενόντ Εμόντ, που παίκτης της Σταντάρ έχει περάσει το όριο των 10 γκολ σε μια σεζόν. Αν και η Σταντάρ, δεν είχε έναν «καθαρόαιμο» επιθετικό τα τελευταία χρόνια, οι μέσοι και οι εξτρέμ έπρεπε να αναλάβουν έναν ρόλο που δεν είναι δικός τους στην ουσία: αυτόν που θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Από αυτή τη σεζόν 2018-2019, μόνο ένας σέντερ φορ τερμάτισε πρώτος σκόρερ της Σταντάρ . Αυτός είναι ο Ντένις Ντράγκους, το 2021-2022, με μόλις έξι τέρματα»!

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας