Ο Φαντιγκά στους κορυφαίους ντριπλέρ!

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά θα είναι ένας από τους δανεικούς του Ολυμπιακού που δεδομένα θα δώσουν «μάχη» για μια θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν. Και ένας από τους παίκτες, που αναμφίβολα «άρπαξε» την ευκαιρία του δανεισμού του στον Ιωνικό και γυρίζει πιο ώριμος στο μεγάλο λιμάνι, προκειμένου να πείσει το νέο προπονητή πως αξίζει μια θέση στο «έμψυχο δυναμικό» των Πειραιωτών.

Μάλιστα γνώρισε πρόσφατα μια… παγκόσμια διάκριση. Συγκεκριμένα ο Φαντιγκά είναι στην 26η θέση του  Διεθνούς Κέντρου Ποδοσφαιρικών Σπουδών (CIES), σε ό,τι αφορά τους καλύτερους ντριπλέρ ηλικίας κάτω των 23 ετών. Και όλα αυτά, έχοντας μία επιτυχημένη ντρίμπλα ανά 16:18' με επιτυχία 63,5%. Ενδεικτικό πως από την άλλη μεριά, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 57η θέση, έχοντας μία επιτυχημένη ντρίμπλα ανά 24:30', επιτυχία 59,5%.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως ο Αφρικανός άσος, αξιοποιήθηκε σε πολλές θέσεις από τη μέση και μπροστά, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ιωνικό. Αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης, στα δύο άκρα της «φροντ λάιν», αλλά και ως «οκτάρι». Οι περισσότερες πάντως παρουσίες του ήταν παίζοντας στην πλάτη του σέντερ φορ και «φτιάχνοντας» παιχνίδι για τους συμπαίκτες του.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας