Στο «top 10» ο Ροντινέι

Το πόσα… κιλά μπάλα ξέρει ο Ροντινέι, φαίνεται και από το γεγονός πως κατατάχθηκε μεταξύ των δέκα ακραίων μπακ με τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ντρίπλα, στον κόσμο! Φυσικά, το όνομα του «ερυθρόλευκου» άσου, είναι μεταξύ τεραστίων ονομάτων που αγωνίζονται σε κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης και όχι μόνο!

Αναλυτικότερα, στην κορυφή συναντάμε το όνομα του Τσάβι Γκαλάν της Θέλτα Βίγκο, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Ζοάο Κανσέλο της Μπάγερν Μονάχου! Aναφορικά με την τρίτη θέση, υπάρχει ένα όνομα «έκπληξη» και συγκεκριμένα ο Έρικ Οτιένο που αγωνίζεται στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και είναι από την Κένυα! Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα επτά ονόματα που βλέπουμε στην λίστα του CIES, ο Ροντινέι έρχεται στην τέταρτη θέση της κατάταξης με τα εντυπωσιακά του επιτεύγματα στην Σούπερ Λιγκ.

Εξάλλου, είναι ο πρώτος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα σε μέσο όρο με τις περισσότερες ντρίπλες. Σε ό,τι αφορά την 5η θέση, εκεί είναι ο Παουλίστα της Σαο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ 6ος ο Τζέιμς της Τσέλσι. Σε ό,τι αφορά την 7η θέση βρίσκεται το όνομα του Μπρούνο Λανγκά της πορτογαλικής Τσάβες και την δεκάδα «συμπληρώνουν» τα ονόματα των Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους, Ιταλία), Φερντί Καντιόγλου (Φενέρμπαχτσε, Τουρκία) και ο Νούνο Ταβάρες της Μαρσέιγ, από την Γαλλία.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας