Ξέσπασε με «πεντάρα» ο Θρύλος!

Ήταν αυτός που έπρεπε και επέστρεψε στις νίκες. Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στον Βόλο, τον οποίο σκόρπισε με 5-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 7η αγωνιστική των πλέι-οφ. Οι «ερυθρόλευκοι»... καθάρισαν την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο με τους Ντόη, Κασάμι και Μπιέλ, ενώ οι Μπακαμπού και Ελ Αραμπί σκόραραν για την «πεντάρα» του Θρύλου στους Θεσσαλούς!

Έτσι παρατάχθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη παράταξε τον Ολυμπιακό ο Ζοζέ Ανιγκό. Ο Γάλλος προπονητής προχώρησε σε έξι αλλαγές, ξεκινώντας τους Τζολάκη, Ροντινέι, Ντόη, Ραμόν, Μπιέλ και Βαλμπουενά.

Το πρώτο ημίχρονο

Με μία καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό άρχισε το ματς με τον Βόλο στον Ναό. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ στο 3’, η μπάλα έφτασε στον Κασάμι, εκείνος έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Στο 10’, ο Βαλμπουενά γύρισε στον Κασάμι, αυτός πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κότνικ έδιωξε δύσκολα με το πόδι. Δευτερόλεπτα μετά, ο Ματιέ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Φορτούνη, ο οποίος πλάσαρε πάνω στον Κότνικ. Στο 14’, ο Πιρές επιχείρησε διαγώνιο σουτ, αλλά ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 17’, ο Μπακαμπού επιχείρησε ένα γεμάτο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κότνικ έπεσε και έδιωξε εντυπωσιακά. Δευτερόλεπτα μετά, ο Βαλμπουενά έβγαλε για τον Φορτούνη, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στο 19’, ο Θρύλος ευτύχησε να «βρει» δίχτυα με τον Ντοή. Ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ και ο νεαρός αμυντικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με προβολή για το 1-0. Στο 22’, ο Βαλμπουενά άνοιξε για τον Μπιέλ, εκείνος πλάσαρε από θέση μέσα δεξιά, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε με τα πόδια.

Στο 22’, ο Κασάμι σούταρε ξανά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κότνικ. Τελικά, ο Ελβετός μέσος κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 24’. Ο Βαλμπουενά άδειασε ωραία τον Τάχατο και ανάγκασε τον Κότνικ να βγει στα πλάγια, με τον Γάλλο να σερβίρει στον Κασάμι, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία για το 2-0. Στο 35’, ο Φορτούνης σούταρε από θέση μέσα δεξιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Επτά λεπτά μετά, ο Βόλος επιχείρησε να απειλήσει με τον Ντέλετιτς, αλλά ο Τζολάκης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 45’, ο Θρύλος έκανε τρία τα τέρματά του με τον Μπιέλ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία πάσα του Φορτούνη για το 3-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με δοκάρι του Μπακαμπού σε σουτ στην κίνηση, από κόρνερ του Βαλμπουενά άρχισε το δεύτερο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη. Στο 61’, όμως, ο Κονγκολέζος επιθετικός κατάφερε να «βρει» δίχτυα και να φτάσει τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα, νικώντας σε τετ α τετ τον Κότνικ για το 4-0. Στο 69’, ο Ελ Αραμπί, ο οποίος είχε μόλις περάσει ως αλλαγή στο ματς, πρόλαβε την έξοδο του γκολκίπερ του Βόλου στη σέντρα του Μασούρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 5-0. Από εκεί και πέρα το σκορ δεν άλλαξε και ο Θρύλος ξέσπασε στον Βόλο με «πεντάρα»!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Tζολάκης, Ροντινέι, Ραμόν, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά (67’ Σαμασέκου), Κασάμι, Μπιέλ (80’ Μπουτούτσι)) Φορτούνης (67’ Μασούρας), Βαλμπουενά (67’ Βρουσάι), Μπακαμπού (67’ Ελ Αραμπί).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Kότνικ, Τάχατος, Σι, Πίρινεν, Σιέλης (46’ λ.τρ. Ασλανίδης), Τσοκάνης (73‘ Κάτσε), Μεταξάς, Γκάγκι (46’ Λούνα), Τσιρίνος (64’ Οικονομόπουλος), Ντέλετιτς, Πιρές (46’ Άλχο).