Κάκιστη βραδιά και νέα ήττα...

Άλλη μια κακή εμφάνιση, από τον φετινό Ολυμπιακό. Άλλη μία ήττα στα πλέι οφ, αυτή τη φορά από τον Άρη και πλέον τα πράγματα ζορίζουν, για την τρίτη θέση… Ο Θρύλος ηττήθηκε 2-1 στο «Βικελίδης» για δεύτερη φορά φέτος και δεν κατάφερε να αντιδράσει, μετά την «σφαγή» απέναντι στην ΑΕΚ, την περασμένη αγωνιστική…

Παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές στο «Κλ. Βικελίδης»

Αρκετές αλλαγές από τον Ζοσέ Ανιγκό, που όμως αναμενόταν προχώρησε σε... λίφτινγκ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το εκτός έδρας ματς με τον Άρη. Φανέλα βασικού πήραν οι Ανδρούτσος, Βρουσάι, Κασάμι και Μασούρας, με τον Παπασταθόπουλο να επιστρέφει.

Για την ακρίβεια, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχαλάκης, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Aνδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα και Ρέαμπτσιουκ. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Εμβιλά και Κασάμι, ενώ στο «10» βρέθηκε ο Φορτούνης. Στα «φτερά» φανέλα βασικού πήραν οι Βρουσάι και Μασούρας, ενώ θέση στην κορυφή πήρε ο Μπακαμπού.

Το πρώτο ημίχρονο

Δυνατά θέλησε να μπει στο ματς ο Ολυμπιακός και μόλις στο 3’ έφτασε κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Βρουσάι γέμισε προς την περιοχή από τα δεξιά, με τον Μπακαμπού να πιάνει την κεφαλιά. Ο Κουέστα απέκρουσε με δυσκολία, ενώ ο Μασούρας που πήρε το ριμπάουντ από πολύ κοντά και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα αστόχησε. Δευτερόλεπτα μετά,  Ο Φορτούνη με ωραία ατομική ενέργεια κινήθηκε κάθετα προς την περιοχή του Άρη, έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο εν τέλει πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 12’, ο Άρης απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με υποσχέσεις, με το μονοκόμματο σουτ του Νταρίντα έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ, δίχως ωστόσο αποτέλεσμα, με τον ρυθμό να έχει πέσει. Στο 20’, ο Μπακαμπού μπήκε από αριστερά στην περιοχή και υπό την πίεση του Φαμπιάνο πάσαρε στον Μασούρα, αλλά το σουτ που έκανε, μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 36’, εκεί που νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα φέτος... Ένα σωρό αυτογκόλ στα μεγάλα ματς, επιπόλαια λάθη, «φθηνά» γκολ! Ήρθε τελικά και ένα γκολ με απευθείας κόρνερ για να «δέσει το γλυκό». Συγκεκριμένα, ο Πάλμα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ κρέμασε τον Πασχαλάκη και έκανε το 1-0 για τον Άρη. Στο 44’, μετά το λάθος του Εμβιλά, ο Άρης έκλεψε την μπάλα, ο Ματέο Γκαρσία σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Το δεύτερο ημίχρονο

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο δεύτερο μέρος και στο 49’, ο Άρης παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα, μετά από αδράνεια στην άμυνα των Πειραιωτών σε ανύποπτο χρόνο. Συγκεκριμένα, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά τσίμπησε τη μπάλα από τον Μπα, ο Πασχαλάκης που είχε κάνει έξοδο έδιωξε τη μπάλα σε έναν χώρο που ήταν ο Γκαρσία και εκείνος προσπάθησε από μακριά να στείλει τη μπάλα στην κενή εστία, αλλά πέρασε άουτ. Στο 58’, ο Ανιγκό πέρασε στο ματς τους Μπιέλ και Χουάνγκ αντί των Μασούρα και Κασάμι, θέλοντας να φρεσκάρει. Έξι λεπτά μετά, ο Φορτούνης κράτησε μπάλα από τα αριστερά, σύγκλινε προς τον άξονα, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα έξω. Δευτερόλεπτα μετά, μετά από νέο λάθος-αδράνεια της άμυνας του Θρύλου, ο Άρης βρήκε και δεύτερο τέρμα. Συγκεκριμένα, ο Ιτούρμπε από αριστερά γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Μπα έκανε τραγικό λάθος, δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Νταμπό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία για το 2-0. Στο 67’, ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα από δεξιά, βρήκε στο χέρι του Μαζικού και ο Μάκελι με την βοήθεια του VAR, καταλόγισε το πέναλτι για τον Θρύλο. Ο Μπακαμπού ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Κουέστα, μειώνοντας σε 2-1.  Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 87’, ο νεοεισελθών στο ματς, Ραμόν επιχείρησε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Στο 90+6’, ο Θρύλος έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, ο Φορτούνης έβγαλε μία υπέροχη μπαλιά ανάμεσα στα στόπερ του Άρη, ο Ελ Αραμπί κοντρόλαρε με το στήθος και έκανε το βολέ, πάνω όμως στον Κουέστα που μπλόκαρε, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ντουκουρέ, Νταμπό (88’ Ενκουλού), Νταρίντα, Γκαρσία (76’ Καμάτσο), Καμαρά (88’ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (58’ Ιτούρμπε).

Oλυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86’ Ραμόν), Κασάμι (59’ Χουάνγκ), Εμβιλά, Βρουσάι (74’ Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (59’ Μπιέλ), Μπακαμπού (86’ Ελ Αραμπί)