Γλυκόπικρη νίκη και τώρα τα πάντα για το πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά η νίκη αυτή δεν ήταν αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση μετά την κακή εμφάνιση στη Λεωφόρο, ωστόσο δεν ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου αγώνα, με αποτέλεσμα να πουν «αντίο» στο Κύπελλο με μία γλυκόπικρη γεύση. Βαλμπουενά με κεφαλιά και Χουάνγκ με μακρινό σουτ τα γκολ του Θρύλου, ο οποίος θα δώσει τα πάντα για να κατακτήσει το πρωτάθλημα στα ματς που απομένουν!  

Έτσι παρατάχθηκε στη ρεβάνς με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την ΑΕΚ στο δεύτερο ματς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Ζοζέ Ανιγκό να παρατάσσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πασχάλακης, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά βρέθηκαν οι Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ. Στον άξονα αγωνίστηκαν ξανά οι Εμβιλά και Χουάνγκ, ενώ πιο μπροστά ως τριάδα οι Βαλμπουενά, Φορτούνης και Μπιέλ. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπακαμπού.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Θρύλος προσπάθησε να γίνει από την αρχή απειλητικός ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα του έδινε ενθουσιασμό. Στο 6’, η μπάλα έφτασε στον Χουάνγκ μετά από κακή απομάκρυνση, εκείνος σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Δευτερόλεπτα μετά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νέα ευκαιρία με τον Χουάνγκ, ο οποίος πάτησε περιοχή από τα αριστερά, έκανε το συρτό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δύο μέτρα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Στάνκοβιτς.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, η ΑΕΚ είχε δύο τελικές εκτός εστίας με τους Γκαρσία και Τσούμπερ στο 17’ και στο 25’. Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 27’ και να βάλει «φωτιά» στο Καραϊσκάκη με τον Βαλμπουενά. Ο Φορτούνης έβγαλε για τον Μπακαμπού, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Γάλλος άσος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 35’, ο Θρύλος είχε καλή ευκαιρία για να σκοράρει δεύτερο γκολ με τον Μπιέλ. Ο Φορτούνης άνοιξε από τα δεξιά στον Ισπανό μεσοεπιθετικό, εκείνος επιχείρησε το σουτ με φάλτσα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Στο 38’, ο Φορτούνης κινήθηκε από τα αριστερά, έκανε διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45’+3, ο Χατσισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πινέδα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς με το «καλημέρα» δέχτηκε ευκαιρίες από την ΑΕΚ. Στο 46’, ο Πινέδα έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία, εκείνος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Πασχαλάκης είχε βγει και απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 49’, ο Λιβάι Γκαρσία επιχείρησε σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε αυτή τη φορά πάνω από την εστία. Στο 51΄, ο Χατζισαφί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε δύσκολα με διπλή προσπάθεια. Δευτερόλεπτα μετά, ο Γκαρσία δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ, η μπάλα βρήκε στον Μπα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 1-1.

Ο Θρύλος δεν πτοήθηκε και απάντησε άμεσα με σουτ του Χουάνγκ έξω από την περιοχή για το 2-1 στο 57’. Στο 61’, ο Ανιγκό προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, ρίχνοντας στο ματς τον Βρουσάι αντί του Μπιέλ, ενώ στο 68’ πέρασε στο ματς και ο Γκάρι αντί του Βαλμπουενά ο οποίος αποθεώθηκε από τον «ερυθρόλευκο» κόσμο. Στο 70’, ο Τσούμπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR για οφσάιντ.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν είχε κάποια καλή ευκαιρία για να σκοράρει ένα τρίτο γκολ, με τον Μασούρα στο 80' να πλασάρει πάνω στον Στάνκοβιτς. Στα τελευταία λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι ο Θρύλος επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας με 2-1 την ΑΕΚ. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ανδρούτσος (81’ Μασούρας), Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (61’ Βρουσάι), Φορτούνης (81’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (68’ Γκάρι), Μπακαμπού.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι (13’ λ.τρ. Χατζισαφί), Μήτογλου, Μουκουντί, Γαλανόπουλος (72’ Γκατσίνοβιτς), Φερνάντες, Πινέδα, Μάνταλος (72’ Σιμάνσκι), Τσούμπερ, Γκαρσία (72’ Γιόνσον).