Κατώτερος των περιστάσεων...

Δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός να πάρει κάτι μέσα στη Λεωφόρο, καθώς ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 2-0, στην 4η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Λάθη, κατώτερος των περιστάσεων, έχασε και το ματς και τις εντυπώσεις από τις χειρότερες εμφανίσεις του του φέτος στο πρωτάθλημα και πλέον είναι στο -6 από την κορυφή. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Παναθηναϊκός αδίκως ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11. Χαρίστηκε αποβολή στον Κουρμπέλη, στο φινάλε του πρώτου μέρους. Σε φάουλ καθαρό πάνω στον Εμβιλά, για κόκκινη.

Έτσι παρατάχθηκε στη Λεωφόρο  

Εκπλήξεις επεφύλασσε ο Ζοσέ Ανιγκό, καθώς άφησε στον πάγκο τον μονίμως βασικό Μπακαμπού, βάζοντας τον Ελ Αραμπί στη θέση, ενώ στο αρχικό σχήμα ήταν ο Χάμες πίσω από τον Μαροκινό. Στο δεξί «φτερό» βρισκόταν ο Μασούρας και όχι ο Μπιέλ.

Συγκεκριμένα, κάτω από την εστία κάθισε ο Πασχαλάκης, με τους Ροντινέι, Σωκράτη, Μπα και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ίνμπομ Χουάνγκ και Εμβιλά ήταν στα χαφ, με τους Χάμες, Φορτούνη και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί.

To πρώτο ημίχρονο

Σφιχτά ήταν τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να είχε την πρώτη τελική προσπάθεια στον αγώνα με το σουτ του Μπερνάρ, στο 6’, από το ύψος της περιοχής, όπου η μπάλα κάπου κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τρία λεπτά μετά, ο Μπα έδιωξε άτσαλα πάνω στον Σπόραρ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά το σουτ, μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης. Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα, άρχιζε σιγά-σιγά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς να πραγματοποιήσει κάποια σημαντική απειλή στην εστία του Μπρινιόλι. Στο 16', ο Τσέριν έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Παλάσιος μόνος στην περιοχή έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Θρύλος απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Χάμες, αλλά του σουτ που επιχείρησε από καλό σημείο ήταν αδύναμο και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Στο 28’, ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός και κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μετα από λάθος του Παπασταθόπουλου, ο οποίος επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα προς τον Πασχαλάκη, αλλά ο Σπόραρ κυνήγησε τη φάση και πήρε την μπάλα και έκανε το 1-0. Ο Ολυμπιακός δεν έδειχνε να απειλείται ιδιαιτέρως, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν καλός, αλλά από μία άτυχη στιγμή έμεινε πίσω στο σκορ.

Ωστόσο, στο 37’, ο Παναθηναϊκός βρήκε και δεύτερο τέρμα σε μια αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουρμπέλης πήδηξε για την κεφαλιά, δεν την βρίσκει και η μπάλα από το κεφάλι του Ελ Αραμπί καταλήγει στο βάθος της εστίας του Πασχαλάκη για το 2-0. Τρία λεπτά, οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο 2-1, μετά από φάση διαρκείας. Ο Ελ Αραμπί έπεσε στο έδαφος μετά από διεκδίκηση με τον Σένκεφελεντ, η μπάλα έφτασε στον Ροντινέι που έσπασε στον Χουάνγκ, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο αμυντικός των «πράσινων» έδιωξε ενώ είχε κατεύθυνση προς την εστία. Στα... καπάκια ο Φορτούνης σέντραρε και ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Στο 45+1’, υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ολυμπιακού, για την μη αποβολή του Κουρμπέλη στο πάτημα με τις τάπες ψηλά πόδι του Εμβιλά σε διεκδίκηση της μπάλας.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με δύο αλλαγές ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός. Ο Μπιέλ αντικατέστησε τον Χάμες, ενώ ο Μπακαμπού μπήκε στη θέση του Ελ Αραμπί, και ο Φορτούνης πήγε στο "10", με τους Μπιέλ και Μασούρα στα άκρα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο μέρος, και ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος. Συγκεκριμένα, στο 49’, ο Χουάνγκ σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής ο Μπίελ έκανε το τακουνάκι, που μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά την έστειλε πάνω στον Μπρινιόλι, που μπλόκαρε εύκολα. Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την εικόνα τους και ήταν ανώτεροι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, χωρίς να απειληθεί από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έδειχνε να βολευόταν με το υπέρ του 2-0. Στο 69’, ο Ανιγκό θέλοντας να κάνει πιο δημιουργικό το σχήμα του Θρύλου πέρασε στο παιχνίδι τον Ματιέ Βαλμπουενά αντί του Μασούρα. Με την είσοδο του Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός έπαιξε με τον Μπιέλ δεξιά, τον Φορτούνη αριστερά και τον Γάλλο στο «10». Τρία λεπτά μετά, ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Στο 77’, ο Ρέαμπτσιουκ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, δεν μπόρεσαν οι «ερυθρόλευκοι» να παρουσιάσουν κάτι καλό και να απειλήσουν τον Παναθηναϊκό. Αποτέλεσμα αυτού, να μη βγάλει κάποια μεγάλη φάση ο Ολυμπιακός στα υπόλοιπα λεπτά του δεύτερου ημίχρονου. Κατώτερος των περιστάσεων. Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι της Λεωφόρου, στην πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος, τα… θαλάσσωσε. Δεν κατάφερε πάρει κάτι από το ματς, με το 2-0 να μένει μέχρι το τέλος, υπέρ του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς) : Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελεντ, Σάρλια (15’ Μάγκνουσον λ.τρ.), Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (69’ Μαντσίνι), Τσέριν (84’ Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (84’ Τσοκάι).

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (69’ Βαλμπουενά), Χάμες (46’ Μπιέλ), Φορτούνης (81’ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (46’ Μπακαμπού)