Κόκκινες «πρωτιές» στα play off!

Δεν έχει βρεθεί ακόμα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι για την ώρα η ομάδα με τους καλύτερους αριθμούς, μετά από τρεις αγωνιστικές στα play off της Σούπερ Λιγκ.

 Αναφορικά με τα γκολ, η ομάδα του Ζοζέ Ανιγκό είναι πρώτη, με οκτώ τέρματα, ενώ ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι οι ομάδες που ακολουθούν με τρία. Δε σταματάνε όμως μόνο εκεί οι εντυπωσιακές τους επιδόσεις, αφού και στις τελικές προσπάθειες, ο Ολυμπιακός αποδεικνύεται η πιο απειλητική ομάδα από όλες. Αναλυτικότερα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 55 συνολικά τελικές προσπάθειες, ενώ ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα με 37 και 32 «τελειώματα»! Kαι στην ομαδικότητα, η ομάδα του Πειραιά «σαρώνει», αφού έχει τέσσερις ασίστ μέχρι στιγμής, ενώ τη δεύτερη θέση έχει μονάχα στα γκολ ανά τελικές προσπάθειες, όπου ο Άρης σκοράρει ένα γκολ ανά 6,7 «τελικές» και η ομάδα του Πειραιά ένα τέρμα ανά 6,9 «τελικές».

Σε ό,τι αφορά τα εύστοχα γεμίσματα και εκεί ο θρύλος έχει το… πάνω χέρι μετά από τις τρεις πρώτες «στροφές». Οι Πειραιώτες έχουν δοκιμάσει 86 και τα πετυχημένα είναι 34, ενώ η δεύτερη ΑΕΚ έχει 28 στα 69. Τέλος, απόλυτο αφεντικό είναι ο Ολυμπιακός και στο «passing game», αφού οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 144 πετυχημένες πάσες, ενώ η «Ένωση» έρχεται από πίσω και πάλι με 125 εύστοχες.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας