Οι «game changing» αλλαγές του Ανιγκό έφεραν την ανατροπή!

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίζει τουλάχιστον με 2-0 τον ΠΑΟΚ από το 20λεπτο με βάση ευκαιρίες, απόδοση, αποφασιστικότητα, επιθυμία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ και με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η συγκεκριμένη ομάδα φέτος έχει περάσει τόσα πολλά και έχει συναντήσει τέτοια εμπόδια που αυτό δεν ήταν από τα χειρότερα και κατάφερε να χαμογελάσει στο τέλος.

Ο Ζοζέ Ανιγκό στις λίγες ώρες που είχε στη διάθεσή του μέχρι τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, αφότου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, αυτό που μπορούσε να διαφοροποιήσει ήταν δύο πράγματα.

Αρχικά, οι παίκτες να αφήσουν πίσω τους την ισοπαλία-σοκ με τον Άρη και να πιστέψουν στον εαυτό τους και στην διεκδίκηση του τίτλου και, δεύτερον, στην αλλαγή νοοτροπίας, να είναι συγκεντρωμένοι μέχρι το τελευταίο λεπτό και να βγάλουμε μεγαλύτερη ομαδικότητα στο παιχνίδι τους. Και το κατάφερε, καθώς αποδείχθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ανιγκό δεν είναι μάγος με… μαγικό ραβδί, ούτε πρόλαβε σε 48ωρες να αλλάξει κάτι αγωνιστικά. Είναι όμως κάποιος που έχει φάει το ποδόσφαιρο με το κουτάλι στο υψηλότερο επίπεδο και που η δουλειά του πριν από όλα είναι να βάζει τα πράγματα, τις λέξεις και τους ανθρώπους στη σωστή σειρά.

O Γάλλος τεχνικός αυτό που έκανε σε επίπεδο αλλαγών ήταν φοβερό. Είχε 100% ευστοχία στις αλλαγές του. Ο Μασούρας μπαίνει στο 77' και έχει γκολ στο 78' και από τη δική του μπαλιά στο 83' και με τον Βρουσάι να πρεσάρει τον Ζίβκοβιτς γίνεται το χέρι που φέρνει το πέναλτι.

Ο Ελ Αραμπί έχει τη σέντρα στο γκολ του Μασούρα και το πέναλτι που έβαλε για το 3-1. Ο Βρουσάι έχει φυσικά τη συνδρομή του στη φάση του κερδισμένου πέναλτι. Και βέβαια ο Χάμες που είναι μέσα στη φάση του 2-1 με την κεφαλιά που κάνει το λάθος ο Κουλιεράκης για να σκοράρει μετά ο Μασούρας αλλά και ο Παπέ Σισέ που έδειξε θετικά δείγματα γραφής.

Εν κατακλείδι, χάρις στις δικές του καλές αλλαγές κρίθηκε ο αγώνας και χαμογέλασε στο φινάλε ο Θρύλος.