To MEGA για την παραδοχή Μπένετ για το σκάνδαλο του Μάνταλου! (video)

 

Αποκαλυπτική προθέσεων και μεθοδεύσεων στα θέματα της διαιτησίας ήταν η σημερινή συνάντηση των ομάδων, που συμμετέχουν στα play offs με τον αρχιδιαιτητή, Στηβ Μπένετ και τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο.

Οι περισσότεροι Έλληνες φίλαθλοι έχουν αντιληφθεί πολύ καλά ποια είναι η ΕΠΟ. Όσοι καλοπροαίρετοι αμφέβαλλαν ακόμα, μάλλον δεν έχουν πια αμφιβολίες. Τι είναι η ΕΠΟ; Την απάντηση την έδωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εξερχόμενος από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Στιβ Μπένετ.

«Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Χρειάζεται να σας πω εγώ τι είναι η ΕΠΟ; Ό,τι χειρότερο υπάρχει!», είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μία σύσκεψη που υποτίθεται πως θα αποτελούσε την αφετηρία για τη βελτίωση της ελληνικής διαιτησίας, κατέληξε στο απόλυτο ξεγύμνωμα των υπόγειων διαδρομών της ΕΠΟ. Γιατί ο Στιβ Μπένετ παραδέχτηκε ανερυθρίαστα πως ο Σταύρος Μάνταλος έχει ενεργή ανάμειξη στους ορισμούς των διαιτητών.

Ο Άγγλος εμφάνισε έγγραφο που αναφέρει τον Μάνταλο ως αντιπρόεδρο του, όταν η ΕΠΟ υποστήριζε ψευδώς ότι ασχολείται μόνο με τα ερασιτεχνικά.

Οι θέσεις του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα των play offs που παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για την πρόοδο του ποδοσφαίρου.

-Σε ένα πρωτάθλημα που ΟΛΕΣ οι ομάδες έχουν παράπονα, φτάσαμε να συζητάμε το πρόβλημα λίγες μέρες πριν τη 2η αγωνιστική των Play Offs και Play Outs.

-Όλοι είχαμε συμφωνήσει ότι θα γίνει επαγγελματική διαιτησία, δυστυχώς όμως κάθε ενέργεια τορπιλίζεται και πρέπει το φίλαθλο κοινό να καταλάβει ότι αυτό γίνεται με σχεδιασμό.

-Επικοινωνήσαμε και με τις UEFA/FIFA και με μεγάλες Ομοσπονδίες της Ευρώπης και μας διαβεβαίωσαν ότι ποτέ ο κ. Μπένετ δεν προσπάθησε να φέρει ελίτ ή τοπ διαιτητές.

-Ποιοι άνθρωποι συμμετέχουν στους ορισμούς ξένων διαιτητών,  τι ακριβώς κάνουν και ποιοι άνθρωποι διαχειρίζονται ως συνοδοί τους ξένους διαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα.

-Θέλετε το γήπεδο να γίνει χώρος αποσυμπίεσης της κοινωνικής έντασης ή θα το αφήσετε να είναι καζάνι που βράζει με ότι αυτό συνεπάγεται;

-Το απίστευτο περιστατικό με τον κ. Μπένετ να έχει καλέσει τις έξι ομάδες των Play Offs, αλλά ο  κ. Μπαλτάκος να κόβει τις δυο, καταγράφει ανεξίτηλα και την παρέμβαση στα πεπραγμένα της ΚΕΔ!

-Στις ημέρες Προεδρίας της ΕΠΟ από έναν θεωρητικό του φασισμού και της ακροδεξιάς, συνταράσσεται η ελληνική φίλαθλη κοινή γνώμη με την εκτρωματική νέα φανέλα της Εθνικής Ομάδας με τις αγκυλωτές απολήξεις του σταυρού που θυμίζουν την σβάστικα.

Οι δηλώσεις

Ο Γιάννης Αλαφούζος απαίτησε από τον Μπένετ να μην ορίσει ξανά διαιτητές από υπανάπτυκτες ποδοσφαιρικά χώρες, όπως τον Μαυροβούνιο Νίκολα Νταμπάνοβιτς που τα έκανε θάλασσα στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.

«Εμείς θέλουμε ξένους διαιτητές εγνωσμένης αξίας. Κύριε Μπένετ, εάν βάλετε Έλληνα διαιτητή και αυτός υποπέσει σε σοβαρό λάθος, εσείς πρέπει να παραιτηθείτε και ο συγκεκριμένος διαιτητής να εξαφανιστεί από τους πίνακες. Δεν γίνεται στην εποχή του VAR να συμβαίνουν εξόφθαλμα λάθη», δήλωσε ο Αλαφούζος.

Η καλή μέρα για τη σύσκεψη φάνηκε από νωρίς, με τον Αχιλλέα Μπέο να την περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο.

«Αυτό το πρωτάθλημα, ούτε το Τζιμπουτί», είπε ο Μπέο.

Στα λόγια, όλοι συμφώνησαν ότι τα play offs χρειάζονται τους καλύτερους διαιτητές. Στην πράξη, κάποιοι επιμένουν να εμπιστεύονται αυτό το καθήκον σε εκείνους που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν ;ή δε θέλουν να το φέρουν σε πέρας. Ίσως η παρούσα κατάσταση εξυπηρετεί.

Κάπως έτσι, άλλη μία ευκαιρία για να σωθεί η αξιοπιστία των play offs πέρασε ανεκμετάλλευτη. Το γιατί, θα φανεί μόλις γνωστοποιηθούν τα ονόματα των διαιτητών της 2ης αγωνιστικής. Στα ντέρμπι και όχι μόνο.

Όσα ειπωθήκαν στη συνάντηση των ομάδων με Μπένετ – Μπαλτάκο

Ένταση υπήρξε στη συνάντηση των ομάδων σήμερα το πρωί. Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαπόλυσε ευθεία επίθεση εναντίον του προέδρου της ΕΠΟ.

Χαρακτηριστικά του ανέφερε «είσαι ένας γελοίος ψεύτης και δεν περίμενα να παραδεχτείς τίποτα από όσα λες. Είσαι ένα ανθρωπάκι φοβισμένο κα τίποτα άλλο».

Ο κ. Μαρινάκης απευθύνθηκε και στον κ. Μπένετ, λέγοντας πως «πρέπει να σηκώνεις τα τηλέφωνα να μιλήσεις με όλες τις Ομοσπονδίες, με όλους τους διαιτητές που γνωρίζεις αυτά τα 30 χρόνια, όπως είπες στο βιογραφικό σου, το οποίο θα έπρεπε να είχε δώσει από τον Αύγουστο και όχι σήμερα. Στην  πραγματικότητα, δεν φέρνεις σωστούς διαιτητές γιατί δεν θέλεις να φτάσουμε στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες είναι καλύτεροι και έτσι να ορίζει ο Μάνταλος τους φίλους του, όπως κάνει μέχρι σήμερα».

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού τόνισε μάλιστα για μια ακόμα φορά ότι θα πρέπει να ορίζονται ελίτ διαιτητές ή διαιτητές από την πρώτη κατηγορία και μόνο από τα δέκα κορυφαία πρωταθλήματα: «Ξαναλέμε χιλιοστή φορά γιατί κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε. Ελίτ διαιτητές ή διαιτητές από την πρώτη κατηγορία και μόνο από τα δέκα κορυφαία πρωταθλήματα».

Χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης αναφέρει: «Ξαναλέω λοιπόν κ. Μπένετ. Να σκιστείς, δεν ξέρω τι θα κάνεις. Βρες καλούς διαιτητές στα χαρακτηριστικά που σου είπαμε. Στο ζητάνε όλες οι ομάδες και δεν έχεις καμία δικαιολογία. Και το ότι παραδέχτηκες ότι ο Μάνταλος είναι αντιπρόεδρός σου και κάνει τους ορισμούς, είναι κάτι που το ξέρει όλη η Ελλάδα. Έτσι εξηγείται γιατί κάποιοι ήξεραν τους ορισμούς μέρες πριν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και μιλάτε εσείς για καθαρό ποδόσφαιρο».

Πηγή: megatv.com