Ο «μαέστρος» λύνει τα χέρια του Μίτσελ!

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ένας ποδοσφαιριστής ιδιαιτέρως καταλυτικός, για την εικόνα του Ολυμπιακού. Είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, ένας παίκτη-καταλύτης, για την αγωνιστική λειτουργία του Θρύλου, στο χορτάρι. Ο Κώστας Φορτούνης έχει την ικανότητα να κάνει τη διαφορά, για τον Ολυμπιακό. Έχει την ικανότητα να παίρνει την ομάδα από το χέρι και να την οδηγεί μπροστά. Τις ικανότητές του ποτέ κανείς δεν τις αμφισβήτησε. Κάθε άλλο. Την τρομερή του κλάση, επίσης, όπως συνέβη και στο χθεσινό ντέρμπι.

Ο «Φόρτου» ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του ντέρμπι αιωνίων, πήρε την «μπαγκέτα» από τον Χάμες και έγινε ξανά ηγέτης και ξεπέρασε τον εφετινό εαυτό του.

 Ο Χάμες Ροντρίγκες, εξαιτίας τραυματισμού, δεν ήταν διαθέσιμος και έτσι ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός κλήθηκε να σηκώσει το βάρος στη θέση «10». Και η αλήθεια είναι πως με την απόδοσή του, ξεχώρισε.

Ο Κώστας Φορτούνης κινήθηκε σε χώρους έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και ανάμεσα στις γραμμές των πρασίνων, έκλινε προς τα δεξιά, ενώ συνεχώς έψαχνε τον τρόπο να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Μπακαμπού, ώστε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Οι μεταβιβάσεις του ήταν μόνιμος πονοκέφαλος για τον Παναθηναϊκό, καθώς «μύριζαν» και κίνδυνο.

Ωστόσο, λίγο οι κακές επιλογές των συμπαικτών του στη συνέχεια, λίγο οι άστοχες τελικές λίγο ο Μπρινιόλι και κατά πολύ η γελοία απόφαση του Πινέιρο να ακυρώσει το γκολ του Βρουσάι, στέρησαν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Όπως και να΄χει, για ακόμη ένα ματς, ο Φορτούνης έδειξε την ποιότητά του και ο Μίτσελ γνωρίζει πως μαζί με τον Χάμες Ροντρίγκες, διαθέτει δύο πολύ δυνατά 10άρια ικανά να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη ενός παιχνιδιού. Πράγμα σημαντικό ενόψει των playoffs που πλησιάζουν.