H τελευταία νίκη του Θρύλου επί του ΠΑΟ με γεμάτο Καραϊσκάκη! (video)

Καυτό και κατάμεστο θα είναι το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο παιχνίδι τoυ Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, μιας και ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε sold out. Ήταν κάτι αναμενόμενο, μιας και η διάθεση των εισιτηρίων πήγαινε πολύ καλά από την πρώτη μέρα.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού δείχνει και με αυτόν τον τρόπο ότι είναι δίπλα στην ομάδα. Και θα είναι στο πλευρό των παικτών του Μίτσελ και στον αγώνα του Σαββάτου με τον ΠΑΟ όπου ο Θρύλος θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο παιχνίδι του τίτλου.

Το sold-out του επερχόμενου ντέρμπι είναι ένα από τα πολλά που έχουν κάνει οι Πειραιώτες, ωστόσο το αξιοσημείωτο είναι ότι  πάνε περίπου 6,5 χρόνια από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό σε γεμάτο Καραϊσκάκη.

 Πιο αναλυτικά, ήταν Νοέμβριος του 2016 όταν 31.283 φίλοι του Ολυμπιακού παρακολούθησαν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό , για την 10η αγωνιστική. Πριν το ματς ο Θρύλος του Πάολο Μπέντο, τότε, ήταν  στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +10 από τον Παναθηναικό του Αντρέα Στραματσιόνι και ο κόσμος εξαφάνισε όλα τα «μαγικά χαρτάκια».

Το ματς εκείνο είχε λήξει ισόπαλο 3-0, με δύο κεφαλιές-οβίδες των Μποτία-Ιντέγε και ένα γκολ του Ελιουνούσι σε μια εκπληκτική αντεπίθεση "σκόρπισαν" τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τον Παναγιώτη Ρέτσο να βρίσκεται τότε στην πρώτη του σεζόν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, προερχόμενος από τις ακαδημίες. Φυσικά το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν «έπιασε» Λιμάνι.

Από τότε, ο Θρύλος έχει να κερδίσει τον ΠΑΟ με γεμάτο το «Κάστρο» του.  Αργότερα, αλλώστε από το 2020 εμφανίστηκε στις ζωές μας ο Covid και έτσι οι θέσεις άρχισαν σιγά-σιγά να αδειάζουν, υπό τον φόβο του ιού, με τον Θρύλο βέβαια εκείνο το διάστημα να έχει γλεντήσει τον ΠΑΟ με δύο τριάρες.

Θυμηθείτε τον θρίαμβο του Θρύλου:


Επιμέλια: Aντώνης Αντωνίου