Ο θρύλος των Ελλήνων!

Η ομάδα που έχει τα περισσότερα… ελληνικά «κέρδη» από κάθε άλλη στην Σούπερ Λιγκ, είναι ο Ολυμπιακός. Γενικότερα, οι Έλληνες παίκτες είναι πάντα «παρόντες» όταν χρειάζεται και δεν είναι τυχαίο πως η ομάδα του Πειραιά, είναι αυτή από το «top 5» Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη, που έχει τα περισσότερα «κέρδη» από το εγχώριο στοιχείο, ενώ το ίδιο ισχύει και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Δεν είναι τυχαίο πως τέσσερις ποδοσφαιριστές από τη χώρα μας, έχουν βρει δίχτυα για τους Πειραιώτες στην Σούπερ Λιγκ.

Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Φορτούνης που έχει σκοράρει τρία τέρματα (2 με ΠΑΣ Γιάννινα, ένα με Ιωνικό), ενώ «μετράει» και ισάριθμες ασίστ στον «λογαριασμό» του. Όλα αυτά σε 11 μόλις συμμετοχές, αρκετές εξ αυτών «φτωχές» σε αγωνιστικά λεπτά. Ίδιο απολογισμό έχει και ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος έχει σκοράρει τρία τέρματα. Δύο γκολ με τον Άρη, από ένα εντός και από ένα εκτός, αλλά και ένα ακόμα με τον Αστέρα Τρίπολης, είναι τα πεπραγμένα του κορυφαίου Έλληνα ποδοσφαιριστή την διετία που προηγήθηκε.

Επιπροσθέτως, από ένα τέρμα έχουν σκοράρει και δύο Έλληνες αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές. Η αναφορά έχει να κάνει με τον Σωκράτη όπως προαναφέραμε, αλλά και με τον Θανάση Ανδρούτσο, που είχε δώσει «χρυσό» τρίποντο στην έδρα του Λεβαδειακού και στην επικράτηση με 1-0 των Πειραιωτών, μια «στροφή» πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Μεταξύ άλλων, ένα γκολ είχε σκοράρει και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης απέναντι στον Ιωνικό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, πριν αποχωρήσει με τη μορφή δανεισμού για ένα εξάμηνο και την Κόνιασπορ στην Τουρκία.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας