Η «μπλε» ενδεκάδα του Μίτσελ!

Ένας από τους στόχους του Μίτσελ, είναι η «τόνωση» του ελληνικού στοιχείου, στο ρόστερ της ομάδας του Πειραιά. Και αυτό φάνηκε και από τις επιλογές του στα τρία φιλικά ματς της χειμερινής προετοιμασίας, με αντιπάλους την Χάντερσφιλντ, την Σταντάρ Λιέγης και την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Γενικότερα, κάτω από τα δοκάρια, ο Ίβηρας τεχνικός, στηρίζεται σε δύο Έλληνες τερματοφύλακες. Τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Σε αυτό φυσικά, έπαιξε το… ρόλο του και ο τραυματισμός του Τόμας Βατσλίκ. Αλλά με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή ο Πασχαλάκης, δεν μπορεί… κανείς να του «κλέψει» τα γάντια του βασικού. Ο 33χρονος γκολκίπερ, είναι στα… καλύτερα του και το επιβεβαιώνει το γεγονός πως σε επτά επίσημα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχει δεχτεί μόλις δύο τέρματα και διατηρεί το αήττητο για τους Πειραιώτες.

Αναφορικά με την αμυντική γραμμή, ο Μίτσελ έχει αφήσει το… στίγμα του με το «φρέσκο» και ελληνικό «αίμα» που έχει «εκτοξεύσει». Πρώτος και καλύτερος ο Ανδρέας Ντόη. Από τη στιγμή που ο 19χρονος σέντερ μπακ μπήκε στην ενδεκάδα, δεν… ξαναβγήκε. Παρά το αυτογκόλ στο πρώτο του παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Ισπανός τεχνικός δε σταμάτησε λεπτό να τον εμπιστεύεται.

 Από εκεί και πέρα, ο Παναγιώτης Ρέτσος, είναι ένας ακόμα παίκτης που ο Μίτσελ πιστεύει πως μπορεί να προσφέρει. Στα φιλικά και ειδικότερα στο ματς με την Χάντερσφιλντ, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Η οψιόν αγοράς του από την Ελλάς Βερόνα ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες και στον Πειραιά δεν έχουν σταματήσει να «ποντάρουν» πολλά σε ένα παιδί που βγήκε από τα «σπλάχνα» της ομάδας.

Παράλληλα, δύο από τους ποδοσφαιριστές που έχουν «ανθίσει» στα χέρια του Μίτσελ, είναι και οι Θανάσης Ανδρούτσος και Μάριος Βρουσάι. Ο πρώτος, μπήκε στην εξίσωση του Ισπανού προπονητή από το… πουθενά και «άρπαξε» από τα μαλλιά τις ευκαιρίες του. Στο φιλικό με την Σταντάρ Λιέγης, ο 59χρονος τεχνικός είχε αρκετά παράπονα από τον Ανδρούτσο, αλλά στα επίσημα παιχνίδια ο Θανάσης είχε δώσει τις απαντήσεις του. Είχε παίξει ως βασικός στο ματς με την Ναντ, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα και... επίθεση, ενώ απέναντι στην Λεβαδειακό, όχι απλά ξεκίνησε, αλλά πέτυχε και το μοναδικό γκολ των νικητών.

Aναφορικά με τον Βρουσάι, είναι ένας παίκτης που ο Κάρλος Κορμπεράν… έβγαλε από τον πάγο. Ο Μίτσελ όμως ήταν αυτός που τον εμπιστεύτηκε απόλυτα και ήδη τη φετινή σεζόν, έχει «καταγράψει» δέκα εμφανίσεις. Μια επίδοση αρκετά βελτιωμένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αποτελεί ένα εκπληκτικό «πολυεργαλείο» στα χέρια του 59χρονου προπονητή. Τόσο για τα άκρα της άμυνας, αλλά και για αυτά της επίθεσης.

Στην εξίσωση φυσικά, έχει μπει και ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος. Ο 18χρονος σέντερ μπακ, μέλος του Ολυμπιακού Β’ από την περσινή σεζόν, πήρε άλλη μία ευκαιρία, μετά από του Μαρτίνς. Ο Μίτσελ, μάλιστα, δεν δίστασε να τον χρησιμοποιήσει ως βασικό για μία ώρα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ναντ για το Γιουρόπα Λιγκ, ενώ τον πήρε μαζί του και στην Ισπανία.

Επιμέλεια: Γιώργος Τσίρκας