Γκολ και θέαμα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου (video)

Την πρόκριση στους 16 του Champions League εξασφάλισαν χθες βράδυ, Λίβερπουλ, Ίντερ και Πόρτο. Την διοργάνωση αποχαιρέτησε η Μπαρτσελόνα που ηττήθηκε 3-0 από την Μπάγερν, ενώ εκτός συνέχειας έμεινε και η Ατλέτικο, μετά την δραματική ισοπαλία με την Λεβερκούζεν.

Στο Άμστερνταμ η Λίβερπουλ επέβαλε την ανωτερότητά της με το 3-0 επί του Άγιαξ. Ο Σαλάχ έβαλε το πρώτο γκολ στο 42′ και το 2- 0 έγινε στο 49′ με σκόρερ τον Νούνιεζ. Το τελικό 3- 0 που έστειλε την αγγλική ομάδα στους «16» πέτυχε ο Έλιοτ στο 52ο λεπτό.

Η Νάπολι συνέχισε στον ίδιο όμιλο την προέλαση της Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε οριοθέτησε την πεμπτη νίκη των Ιταλών με τα γκολ στο 11ο και στο 16ο λεπτό. Το τελικό 3- 0 επί της Ρέιντζερς έγινε απο τον Οστιγκαρντ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Στη Μαδρίτη η Λεβερκούζεν άφησε εκτός Champions League την Ατλέτικο. Προηγήθηκε με τον Ντιαμπί στο 9′, ο Καράσκο έφερε το ματς στο 1-1 στο 22′, αλλά ο Χάτσον Οντόι έδωσε πλεονέκτημα στη φιλοξενούμενη στο 29′. Στο 50′ ο Ντε Πόλ ισοφάρισε για την ισπανική ομάδα που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη μετά το διπλό της Πόρτο, αλλά αυτό που έγινε στο τέλος δεν είχε προηγούμενο. Ο διαιτητής Τουρπέν σφύριξε τη λήξη, όμως κλήθηκε στο var και καταλόγισε πεναλτι υπέρ της Ατλέτικο για χέρι του Κοσουνού.

Ο Καράσκο το εκτέλεσε, ο Χραντέσκι απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης ο Σαούλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αυτή επέστρεψε στον Ρεϊνίλντο, αλλά και πάλι η μπάλα βρήκε στον Καράσκο και όλα τελείωσαν, εκτός διοργάνωσης οι Ισπανοί.

Την πρόκριση πήρε η Πόρτο μέσα στο γήπεδο της Μπριζ, 1- 0 από τον Ταρεμί στο 33′ ο Ντιόγκο Κόστα απέτρεψε την ισοφαριση στο πεναλτι του Λανγκ στο 51′ , ο πρωτος τερματοφυλακας με τρεις επεμβάσεις πεναλτι στους όμιλους ο Εβανιλσον ζευγάρωσε τα γκολ της Πόρτο στο 57′, ο Εουστάκιο έκανε το 3- 0 στη συνέχεια και το τελικό 4- 0 υπέγραψε ο Ταρεμί στο 70′.

Εκτός Champions League η Μπαρτσελόνα. Η Μπάγερν προηγήθηκε στη Βαρκελώνη με τον Μανέ, ο Τσούπο Μότινγκ έκανε το 2-0 στο 31΄και το τελικό 3-0 πέτυχε ο Παβάρ στο φινάλε του ματς.

Ούτως η άλλως η Ίντερ δεν άφησε περιθώριο στην Πλζεν. Με τα γκολ του Μικιταριάν και του Τζέκο στο ημίχρονο, ένα ακόμη του Βόσνιου στο 66΄και το τελικό 4-0 από τον Λουκάκου στο 87′ πέρασε στους 16 της διοργάνωσης.

Πηγή: megatvcom