Είχε άσους στο... μανίκι ο Μίτσελ και «διπλό» ο Θρύλος στην Κρήτη!

Τα κατάφερε έστω και δύσκολα. Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από την Κρήτη, νικώντας με 2-1 τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο, για να φτάσει στη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.  Οι «ερυθρόλευκοι», παρά τα προβλήματα που προέκυψαν πριν (Βρσάλικο με ίσωη) και κατά τη διάρκεια του αγώνα (αναγκαστική αλλαγή Άβιλα), με αποκορύφωμα το αυτογκόλ του Ντόι στο 40’, κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το ματς και να πάρουν το «διπλό». Στο 58’ ο Γκάρι Ροντρίγκες ισοφάρισε σε 1-1 από ασίστ του Χάμες Ροντρίγκες (είχε χαμένο πέναλτι στο 52’) και στο 81’ ο Μπακαμπού με κεφαλιά από ασίστ του Βαλμπουενά πέτυχε το 2-1, για την δύσκολη νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας. 

Έτσι αγωνίστηκε στο «Γεντί Κουλέ»

Εκπλήξεις και αλλαγές επιφύλασσε για ακόμη μία φορά ο Μίτσελ σε ό,τι αφορά το αρχικό σχήμα του σημαντικού αγώνα με τον ΟΦΗ, στην Κρήτη, για την 7η «στροφή» της Super League. Ο Ισπανός κόουτς επέλεξε ξανά το 4-3-3 ως σχήμα, με τον Μπακαμπού να επιστρέφει στην κορυφή της επίθεσης. Παράλληλα, ο Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκε στην τριάδα των χαφ, ενώ ο Ντόι έκανε το ντεμπούτο του με τα «ερυθρόλευκα», παίρνοντας θέση δίπλα από τον Σωκράτη.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τζολάκης, ενώ τετράδα στην άμυνα αποτέλεσαν οι Άβιλα, Σωκράτης, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ και Αγκιμπού Καμαρά. Στο δεξί άκρο βρέθηκε ο Μπιέλ, ενώ στο αριστερό ο Μασούρας. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπακαμπού.

Το πρώτο ημίχρονο

Υψηλό ρυθμό είχε από τα πρώτα μόλις λεπτά το παιχνίδι, με τον ΟΦΗ να είχε την κατοχή και την πρώτη ευκαιρία στην αναμέτρηση με τον Γκερέρο στο 5’. Ο Ισπανός επιθετικός βγήκε απέναντι από τον Τζολάκη, έκανε το σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 13’, ήρθε και η πρώτη απειλή από πλευράς Ολυμπιακού, με τον Μπιέλ να σουτάρει από μακριά και τον Μανδά να μπλοκάρει. Δευτερόλεπτα μετά, ο Τζολάκης χρειάστηκε να επενέβη στο συρτό σουτ του Ντικό, αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο 16’, ο Μασούρας, όντας αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφόρησαν περισσότερο και απείλησαν με ένα μακρινό σουτ του Μασούρα, όπου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Μανδά, στο 20’. Τρία λεπτά μετά, ο Ίνμπομ τροφοδότησε τον Άβιλα, εκείνος κέρδισε τις κόντρες, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία. Στο 34’, ο Θρύλος είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μπακαμπού, ωστόσο ο Μανδάς απέκρουσε ενστικτωδώς του σουτ του Κονγκολέζου επιθετικού μέσα από την μικρή περιοχή.

Στο 37’, ο Ίνμπομ ελίχθηκε ωραία, σούταρε έξω από την περιοχή, όμως ο Μανδάς μπλόκαρε σταθερά. Δύο λεπτά μετά, ο Άβιλα αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να γίνει αναγκαστική αλλαγή και να παραχωρήσει τη θέση του στον Βρουσάι. Στο 40’, ο Τοράλ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ντόι προσπάθησε να διώξει με προβολή, ωστόσο άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού για το 1-0. Στο 45’+4, ο Μπιέλ επιχείρησε κάτι σαν σέντρα-σουτ από τα δεξιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του ΟΦΗ...

Το δεύτερο ημίχρονο

Σε δύο αλλαγές προχώρησε ο Μίτσελ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, περνώντας στο παιχνίδι τους Γκάρι και Χάμες Ροντρίγκες στις θέσεις των Ντόι και Μασούρα, για να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να μπουν δυνατά στην επανάληψη, με τον Μπιέλ να σουτάρει από μακριά και την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του ΟΦΗ, στο 48’. Δύο λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βρουσάι από τον Μεγιάδο. Ο Χάμες ανέλαβε την εκτέλεση, ωστόσο ο Μανδάς απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Εν τέλει, ο Θρύλος κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Γκάρι Ροντρίγκες στο 58’. Ο Χάμες έβγαλε κάθετα για τον έμπειρο εξτρέμ και εκείνος πλάσαρε τον Μανδά για το 1-1.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν την μπάλα και έψαξαν τους χώρους για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με την παρουσία του Χάμες να ήταν καταλυτική στο να βελτιωθεί ο Ολυμπιακός. Στο 74’, ο Βαλμπουενά πέρασε στο ματς αντί του Μπιέλ, σε μία κίνηση φρεσκαρίσματος της ομάδας από τον Μίτσελ. Στο 80’, ο Μαρσέλο πέρασε αντί του Αγκιμπού, κάνοντας το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τελικά, ο Θρύλος κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή στο 81’, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί ένα φάουλ και τον Μπακαμπού να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2! Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν το προβάδισμά τους και είχαν μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 με τον Μπακαμπού, ο οποίος δεν πάτησε καλά στο χορτάρι και έστειλε την μπάλα άουτ στο τετ α τετ που είχε με τον Μανδά, στο 90’+1. Το σκορ δεν άλλαξε στα εναπομείναντα λεπτά και έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στην Κρήτη.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Μανδάς, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο (72’ Ντζου), Τοράλ (λ.τρ. 64’ Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντικό, Γκερέρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Τζολάκης, Άβιλα (λ.τρ. 39’ Βρουσάι), Σωκράτης, Ντόι (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (80’ Μαρσέλο), Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (74’ Βαλμπουενά), Μασούρας (46’ Χάμες Ροντρίγκες), Μπακαμπού.