SportBladet: «Στη διεκδίκηση του Λάρσον ο Ολυμπιακός»

 

Εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα του επιθετικού για τον Ολυμπιακό απ’ ότι φαίνεται. Αν και δεν έχει βρεθεί ακόμη η «χρυσή» τομή για την πώληση του Τικίνιο στη Μποταφόγκο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός δύσκολα θα συνεχίσει στους «ερυθρόλευκους», κάτι το οποίο φαίνεται να ισχύει και για τον Χασάν, και ας μην είναι υπάρχει κάποια εξέλιξη στην υπόθεση του Αιγύπτιου σέντερ φορ.

Για αυτό το λόγο, ο Θρύλος δεν αποκλείεται να κινηθεί στην αγορά και για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής, με το όνομα του Τζόρνταν Λάρσον να βρίσκεται αρκετά ψηλά στη μεταγραφική λίστα των «ερυθρόλευκων».

Ο 25χρονος Σουηδός στράικερ, που έμεινε ελεύθερος από τη Σπαρτάκ Μόσχας, δείχνει να αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση, την οποία κοιτούν στον Ολυμπιακό. Ο Λάρσον είναι γιος του γνωστού παλαίμαχου Χένρικ Λάρσον. Σε μικρή ηλικία αγωνίστηκε στην ακαδημία της Μπαρτσελόνα, για να ακολουθήσουν Χέλσινγκμποργκ, NEC, Νόρκεπινγκ και Σπαρτάκ Μόσχας.

Μάλιστα, είναι διεθνής με όλες τις εθνικές της Σουηδίας και μετρά 7 συμμετοχές σε επίπεδο εθνικής ανδρών. Σε μία τριετία στη Σπαρτάκ, από το 2019 μέχρι το 2022, μέτρησε 27 γκολ και 9 ασίστ σε 83 αναμετρήσεις, με τον ίδιο να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στη Σουηδία, πέρα από τον Ολυμπιακό, την περίπτωση του Λάρσον εξετάζουν Σέλτικ και Εσπανιόλ, με τους «κέλτες» να θεωρούν πως έχουν το προβάδισμα, λόγω του πατέρα του που φόρεσε τη φανέλα των πρωταθλητών Σκωτίας. Όμως, ενδιαφέρον φαίνεται να υπάρχει και από Γαλατασαράι, Βασιλεία και Μαγιόρκα. Κάτι που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος για τον Θρύλο, στην προσπάθεια που κάνει να αποκτήσει τον 25χρονο άσο, όπως αναφέρει η SportBladet σε σημερινό της δημοσίευμα.

Ο Λάρσον αγωνίζεται ως σέντερ φορ, ως δεύτερος επιθετικός, αλλά ως δεξιός εξτρέμ και θα ήταν σίγουρα μία εξαιρετική μεταγραφή για τις ανάγκες των «ερυθρόλευκων», με τον Σουηδό φορ στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν να παίζει ως δανεικός στην ΑΪΚ Στοκχόλμης, με την οποία είχε 3 γκολ και 2 ασίστ σε 11 αναμετρήσεις.