Φάκελος Ριζούπολη: Αποκαλύπτουμε τις 11 αλήθειες μετά από 19 χρόνια...

Ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου διεξήχθη στις 11/05/2003. Ήταν η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2002/03 και ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό στη Ριζούπολη. Ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος με 67 βαθμούς και ο Ολυμπιακός δεύτερος με 64. Το πρωτάθλημα θα κρινόταν στο μεταξύ τους ντέρμπι. Ήταν ουσιαστικά τελικός πρωταθλήματος στην προτελευταία αγωνιστική του, δεδομένου ότι στην τελευταία αγωνιστική το έργο των αιωνίων ήταν βατό (Ξάνθη-Ολυμπιακός, ΠΑΟ-Ακράτητος). Τα δεδομένα του ντέρμπι ήταν τα εξής:

  • Ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το πρωτάθλημα σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας (Χ2).
  • Σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού με 1 γκολ διαφορά, θα ακολουθούσε μπαράζ τίτλου.
  • Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη με 2 γκολ διαφορά και άνω για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

 

 

 

Η βαθμολογία πριν το ντέρμπι της Ριζούπολης

Ο Ολυμπιακός διέλυσε αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό με 3-0 και κατέκτησε το έβδομο συνεχόμενο πρωτάθλημα: 

 

 

Η νίκη του Ολυμπιακού ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό οργανισμό, καθώς ήρθε εμφατικά, με βαρύ σκορ και οδήγησε στο συμβολικό 7ο συνεχόμενο πρωτάθλημα, κόβοντας τα φτερά του αιωνίου αντιπάλου. Η ιστορική αγωνιστική ταπείνωση του Παναθηναϊκού επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί μετά από χρόνια καθώς αποδόθηκε στις συνθήκες «κόλασης» και «τρομοκρατίας» στη Ριζούπολη. Ανοίγουμε το φάκελο της Ριζούπολης παρουσιάζοντας ντοκουμέντα: 

 

 

(1) ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΟΥΜΕΡΟ 1:

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος στην περίφημη συνέντευξή του στο SDNA πέρυσι, δήλωσε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν μείνει ξεκρέμαστοι και ότι αν γύριζε το χρόνο πίσω θα ζητούσε από τους συμπαίκτες του να μην μπουν να αγωνιστούν:

Η Αθλητική διαπλοκή φέρνει όμως σήμερα στο φως τις δηλώσεις του ίδιου ανθρώπου, αμέσως μετά τον αγώνα της Ριζούπολης. Τότε δεν μίλησε ούτε για κλίμα τρομοκρατίας, ούτε για ξεκρέμαστους παίκτες. Αυτά τα ανακάλυψε μετά: 

 

 

Λυμπερόπουλος: «Είναι γραφτό να φτάνουμε στην πηγή και να μην πίνουμε νερό. Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις».

Γκούμας: «Είμαστε άξιοι της μοίρας μας... Δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».

Ολιζαντέμπε: «Προσπαθώ να καταλάβω τι δεν πήγε καλά και ήμασταν τόσο κακοί».

>>> Διαβάστε τη συνέχεια στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ.