1-0 ο Θρύλος τον Ιωνικό, συνεχίζει αήττητος στον δρόμο για το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διεύρυνε το αήττητο σερί του σε 9 παιχνίδια στη φετινή Super League Interwetten. Ο Θρύλος ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήρε τους 3 βαθμούς, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +3 από την 2η ΑΕΚ.

Σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος πέτυχε το γκολ της νίκης στο 17ο λεπτό με ασίστ του καταπληκτικού σήμερα Γκάρι Ροντρίγκες.

Τραυματίες αποχώρησαν οι Κούντε και Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του. Στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αγκιμπού Καμαρά με μια πολύ ωραία μπαλιά, βρήκε τον Μασούρα, ο οποίος κινήθηκε στη πλάτη της άμυνας, κατέβασε τη μπάλα και επιχείρησε το σουτ, με τον Χουτεσιώτη να αποκρούει.

Ο Ιωνικός απάντησε άμεσα στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Τουράμ να κινείται στην πλάτη της άμυνας, να δέχεται την πάσα του Ματσούκα και να σουτάρει, με τον Βατσλίκ να αποκρούει. Ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς από αυτήν την φάση του Ιωνικού και δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στην ομάδα της Νίκαιας.

Στο 8ο λεπτό ο Γκάρι Ροντρίγκες πήρε τη μπάλα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, κινήθηκε προς στον άξονα και επιχείρησε ένα μακρινό σουτ με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Θρύλος συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να ψάχνει τρόπους να ανοίξει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 13ο λεπτό ο Κούντε εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Χουτεσιώτης έδιωξε ασταθώς με τη μπάλα να καταλήγει στον Αγκιμπού ο οποίος σούταρε. Το σουτ του μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού κόντραρε και απομακρύνθηκε από την άμυνα του Ιωνικού.

Στο 17ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ. Ο Αγκιμπού βρήκε τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος μπήκε στη περιοχή από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα στον Μασούρα με τον τελευταίο να εκτελεί τον Χουτεσιώτη για το 1-0.

Ο Ιωνικός προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 23ο λεπτό με τον Τουράμ να βρίσκει με μια μπαλιά τον Καμπράλ ο οποίος την πρόλαβε οριακά πριν περάσει άουτ και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 29ο λεπτό. Ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος ήταν καταπληκτικός και δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα του Ιωνικού, έκανε μια καταπληκτική σέντρα στην περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει στον Λαλά ο οποίος σούταρε με τον Χουτεσιώτη να μπλοκάρει.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Θρύλος χάνοντας κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού, συνδυάστηκε καταπληκτικά με τον Τικίνιο, μπήκε δυνατά στην περιοχή και σούταρε, με τον Χουτεσιώτη να κάνει μια πολύ δύσκολη απόκρουση.

Ο Κούντε τραυματίστηκε στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης και παραχώρησε στο 41ο λεπτό τη θέση του στον Μαντί Καμαρά. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης και μόλις στο 49ο λεπτό έχασε μία μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Ο Τικίνιο βρήκε καταπληκτικά τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το τελείωμα με τη μπάλα να περνάει ξυστά από το δοκάρι, χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, χωρίς να απειληθεί καμία στιγμή. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο 2ο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να διατηρεί την κατοχή και να ψάχνει χώρους. Στο 57ο λεπτό ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος πάτησε στην περιοχή του Ιωνικού, όμως έχασε τη μπάλα.

Στο 73ο λεπτό της αναμέτρησης ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε τον Ονιεκουρού, ο οποίος κινήθηκε στη πλάτη της άμυνας του Ιωνικού, μπήκε στη περιοχή, ντρίμπλαρε τον αντίπαλο του, πάσαρε στον Ανδρούτσο με τη μπάλα από τις κόντρες κατέληξε στον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σούταρε, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε χαμηλός με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση και να μη κινδυνεύει στιγμή από τον Ιωνικό. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν τη νίκη κόντρα στον Ιωνικό και έμειναν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League Interwetten.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης (46’ Α. Παπαδόπουλος), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε (41’ Μ. Καμαρά), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (63’ Ονιεκουρού), Μασούρας (72’ Ανδρούτσος), Τικίνιο (72’ Ελ Αραμπί).