Σχεδιάζει ευρωπαϊκά, με το ντέρμπι στην άκρη του μυαλού

Ο Ολυμπιακός έχει στραμμένη την προσοχή του στο «Σουκρού Σαράτσογλου», δίχως να… ξεχνάει τον καλό «πελάτη». Είναι δεδομένο πως ο Θρύλος πηγαίνει στην Τουρκία για να διεκδικήσει, όπως κάνει πάντα, τη νίκη. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Το ότι αν ο Ολυμπιακός φύγει από την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης με το «Χ» κανέναν δεν θα… χαλάσει, είναι άλλο θέμα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ένα «Χ» στην έδρα της Φενέρ και να είναι ικανοποιημένος. Αναλόγως και με την εικόνα, πάντοτε. Αλλά δεν είναι ΑΥΤΟΣ ο στόχος. Ο στόχος είναι ένας, απλός και σαφής: Νίκη. Για να γίνει αυτό, ο Μαρτίνς σχεδιάζει να παρατάξει την ομάδα του, με την πιο πλήρη δυνατή σύνθεση. Με την πιο «φορμαρισμένη» μορφή της.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο Πέδρο δεν έχει στην άκρη του μυαλού του τον Παναθηναϊκό. Το κλισέ είναι… δεδομένο και -πρέπει να- εφαρμόζεται. Ματς με το ματς. Αγώνα με τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός οφείλει πρώτα να κοιτάξει τη Φενέρ και στη συνέχεια να σχεδιάσει για τον ΠΑΟ. Αλλά είναι πρακτικά αδύνατο, να μην έχει στην άκρη του μυαλού το, το ντέρμπι της Κυριακής, ο Μαρτίνς. Απλά δεν γίνεται.

Το πως θα εμφανιστεί ο Ολυμπιακός και στα δύο ματς, είναι σημαντικό. Ένα καλό αποτέλεσμα στην Τουρκία είναι κάτι αναμενόμενο και επιθυμητό, όμως η νίκη απέναντι στον «πελάτη» είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη… Και ο Μαρτίνς οφείλει να σχεδιάσει την εβδομάδα του, για να εμφανίσει την ομάδα του ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ και στις δύο υποχρεώσεις της…