Τι γλέντι Θεέ μου! «Πελάτη» το απόλαυσες κι εσύ;!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον νίκησε… μόνο με 1-4! Τι γλέντι Θεέ μου! «Πελάτη» το απόλαυσες κι εσύ;! Τι γλέντι τρικούβερτο ήταν αυτό; Ανακαίνιση της Λεωφόρου, που έλεγε και ο Αλέκος μία ημέρα πριν! Ο Ολυμπιακός ΤΡΟΜΑΞΕ όλη τη Σούπερ Λιγκ και τον… ισάξιο, που έρχεται στον δρόμο του, για το Κύπελλο! Καλά θα περάσουμε…

Δύο γκολ ο Μασούρας, δύο ο Ελ Αραμπί και… ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Κλώτσαγαν ασύστολα οι παίκτες του Συλαϊδόπουλου, αποβολή κωμωδία στο 91’ του Βιγιαφάνιες για τα… μάτια του κόσμου! Έπρεπε να έχουν μείνει με 10 ή και με 9 πολύ νωρίτερα, οι «πράσινοι». Ακόμη και έτσι, ο Θρύλος έκανε παρέλαση, μέσα στο «εξοχικό» του, με 1-4!

Έτσι έπαιξε

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Θρύλο με μία… περίεργη 11άδα και τον Ελ Αραμπί σε έναν ρόλο… αξιοσημείωτο! Διατήρησε το 3-4-3, βάζοντας Σεμέδο, Καλογερόπουλο και Εμβιλά στόπερ, Όλεγκ και Ανδρούτσο φουλ μπακ, Μπουχαλάκη-Καμαρά στο κέντρο, Μασούρα δεξιά στην επίθεση, Ελ Αραμπί αριστερά (!) και στην κορυφή τον Χασάν. Περίεργη σκέψη, από τον Πορτογάλο, φάνηκε σε πρώτη φάση…

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός θέλησε να μπει δυνατά και είχε σουτ στην εστία μόλις στα 40 δευτερόλεπτα! Δεν άργησε, μάλιστα να βρει και γκολ, με τον Μασούρα και τον Ελ Αραμπί να συνεργάζονται άψογα και τον πρώτο να σκοράρει! Άμεσα νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ, από τον Ελ Αραμπί και ήταν, πλέον σαφές: Ο Θρύλος είχε πάρει τα ηνία του αγώνα. Εξαιρετική αρχή είχε κάνει στο ματς, η ομάδα του Μαρτίνς! Πριν καν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα, ο Θρύλος είχε βρει άλλα δύο γκολ! Ένα με τον Μασούρα που μέτρησε και ένα με τον Χασάν που δεν μέτρησε! Μάλιστα η φάση ήρθε πίσω και ο ΠΑΟ πήρε πέναλτι, το οποίο έπιασε ο Σα! Τρομερό ματς, μέσα σε 17’-18’ είχαμε δει ΤΡΟΜΕΡΑ πράγματα!

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τα ηνία του ματς και κάθε κατεβασιά που έκανε μύριζε γκολ. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε επίσης να βρει γκολ, είχε δοκάρι και πέραν του χαμένου πέναλτι και γενικά η αναμέτρηση ήταν με πολύ καλό ρυθμό. Ο Μασούρας, σε αυτό τον ρόλο του κρυφού φορ, έκανε… θαύματα! Πριν βγει το ημίχρονο ο Ολυμπιακός βρήκε και τρίτο γκολ και συνέχισε να βάλλει κατά… ριπάς, στην εστία του Παναθηναϊκού… Ήταν λες και έπαιζε ανδρική ομάδα, με… παιδάκια! Όποτε ο Ολυμπιακός πατούσε γκάζι, ήταν έτοιμος για γκολ! Και ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του, αλλά δεν είχε την ποιότητα του Θρύλου… Και μοιραία μάζευε την μπάλα από τα δίχτυα του…

Το «φιλμ» του πρώτου ημιχρόνου

1' Πρώτο σουτ στο ματς, πολύ νωρίς, από τον Μπουχαλάκη, η μπάλα άουτ!

7’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Έκλεψε την μπάλα ο Θρύλος και βγήκε υπέροχα στην κόντρα. Ο Ελ Αραμπί πήρε την μπάλα από τον Μασούρα, αριστερά και αφού είδε την κίνηση του Μασούρα, του την έδωσε ξανά, μέσα στην περιοχή και ο Έλληνας άσος του Θρύλου πλάσαρε εύστοχα για το 0-1!

9' Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Θρύλο! Ο Καμαρά έκλεψε, άλλαξε με τον Μασούρα και βρήκε τον Ελ Αραμπί, αριστερά μέσα στην περιοχή. Εκείνος πλάσαρε, αλλά αστόχησε για λίγο!

12’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! 0-2 ο Ολυμπιακός με Μασούρα! Κάθετη από τον Χασάν, στον Έλληνα άσο, μέσα στην περιοχή και γκολ για τον Θρύλο! Τρομερή εκκίνηση στο ματς!

13’ Τετ-α-τετ του Ιωαννίδη με τον Σα, ανατροπή του παίκτη του Παναθηναϊκού, δεν δίνει το πέναλτι σε πρώτη φάση, ο Έκμπεργκ! Ο Ολυμπιακός βγαίνει στην κόντρα και σκοράρει με τον Χασάν, κάνει το 0-3.

Εξέταση VAR: Ο διαιτητής φέρνει πίσω τη φάση, ακυρώνει το γκολ του Χασάν και δίνει πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ.

17’ Ο Σα αποκρούει το πέναλτι του Βιγιαφάνιες και κρατάει το σκορ στο 0-2!

18' Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό, με πλασέ του Ιωαννίδη, μέσα από την περιοχή και αριστερά... Μένει το 0-2!

23’ Σουτ του Μπουζούκη, έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ.

34' Τεράστια ευκαιρία για τον Θρύλο! Φάουλ-σέντρα Μπουχαλάκη, κεφαλιά του Χασάν και κόντρα σε αμυντικό του Παναθηναϊκού, ο Χριστογεώργος σε κόρνερ!

37’ Νέο σουτ του Θρύλου, με τον Καμαρά, μπλόκαρε ο Χριστογεώργος.

38’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Νέο κλέψιμο του Θρύλου, ο Μασούρας βγήκε στην επίθεση, πέρασε στον Ελ Αραμπί, μέσα στην περιοχή και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 0-3!

45' Σέντρα του Μασούρα από δεξιά, σουτ του Όλεγκ στην κίνηση, με το αριστερό, στην αγκαλιά του Χριστογεώργου.

45' Σέντρα του Μακέντα από αριστερά, κεφαλιά του Ιωαννίδη, η μπάλα λίγο άουτ... Επικίνδυνη φάση, δεν το είχε ο Σα...

Η επανάληψη

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη με μία αλλαγή. Ο Λαλά μπήκε στα αριστερά, αντί του Όλεγκ, που είχε κάρτα και ο Παναθηναϊκός σημάδευε. Ο Θρύλος μπήκε επίσης δυνατά και στο δεύτερο μέρος, αρχίζοντας από νωρίς να ψάχνει και άλλα γκολ. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Ανήμπορος να απειλήσει σοβαρά και να βρει γκολ, στα πρώτα λεπτά του δευτέρους μέρους… Μία ολιγωρία, όμως, στα μετόπισθεν και ένα αρκετά τυχερό γκολ, από πλευράς Παναθηναϊκού, είχαμε τη μείωση του σκορ.

Το γκολ δεν άλλαξε και πολλά στο ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερά ανώτερος, ήταν τρομερά ποιοτικός και κάθε του κατεβασιά συνέχισε να… μυρίζει γκολ! Σταδιακά ο Θρύλος άφησε μέτρα στον ΠΑΟ και περίμενε τις κόντρες, για να βρει περισσότερα γκολ. Στο μυαλό όλων υπάρχει και ο τελικός του Κυπέλλου και ήταν λογικό να πέσει λιγάκι ο ρυθμός, από πλευράς Θρύλου. Ο Μαρτίνς έφερε δεξιά τον Λαλά και αριστερά τον Ανδρούτσο. Έβγαλε Μασούρα και Καμαρά και έβαλε Τιάγκο Σίλβα και Φορτούνη, ο Πορτογάλος, για να φρεσκάρει την ομάδα. Ο Ελ Αραμπί έκανε το πολυαναμενόμενο 1-4. Ένα σκορ αγαπημένο και… λατρεμένο, από την πλευρά του Θρύλου, όταν παίζει με τον καλό του «πελάτη». Από το σημείο εκείνο και έπειτα, ο Ολυμπιακός πλέον… άραξε. Και καλά έκανε. Είχε σκοράρα, είχε κάνει ματσάρα και είχε να σκεφτεί τον τελικό του Κυπέλλου… Προς το φινάλε ο Μαρτίνς έβαλε και τον Βαλμπουενά, στο γήπεδο. Για να του δώσει λίγο παραπάνω ρυθμό, ενόψει τελικού. Και καλά έκανε.

Το «φιλμ» του δευτέρου μέρους

48' Ο Σα διάβασε την κάθετη του Μπουζούκη, στον Μακέντα και πρόλαβε, πριν τον Ιταλό επιθετικό!

51' Σουτάρα του Εμβιλά, σε κόρνερ ο Χριστογεώργος!

53' Γκολ για τον Παναθηναϊκό, με σουτ του Μαουρίτσιο.

56' Σουτ του Μπουζούκη στην κίνηση, από δεξιά, η μπάλα άουτ.

63' Ο Χασάν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Χριστογεώργο, πλάσαρε, αλλά είδε τον τερματοφύλακα του ΠΑΟ να διώχνει με το πόδι!

69' Ο Χασάν σε τετ-α-τετ, έτοιμος να σκοράρει, κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Σάντσεζ!

72' Ο Σα λέει ΟΧΙ στον Ιωαννίδη, ο οποίος είχε καλή ευκαιρία να σκοράρει!

72’ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα του Ανδρούτσου, από αριστερά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί και γκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ! 1-4! 1-4! 1-4!

88' Σουτ του Ενγκμπαγκοτό, από δεξιά, μέσα στην περιοχή, μπλόκαρε ο Σα.

90'+3' Μπλοκάρει ο Χριστογεώργος, το φάουλ του Φορτούνη.

Παναθηναϊκός: Χριστογεώργος, Μολό, Βέλεθ, Καραγιάννης, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (65’ Σανκαρέ), Μπουζούκης (62’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Ιωαννίδης (78’ Αϊτόρ), Μακέντα (65’ Ενγκμπαγκοτό).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Εμβιλά (78’ Μπρούμα), Σεμέδο, Καλογερόπουλος, Ανδρούτσος, Καμαρά (70’ Τιάγκο Σίλβα), Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (46’ Λαλά), Ελ Αραμπί, Μασούρας (70’ Φορτούνης), Χασάν.