Έλλειψη συγκέντρωσης και ήττα...

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και αυτή ήταν η πρώτη φορά που δεν πήρε βαθμούς εκτός έδρας μετά από 33 παιχνίδια. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, αφού μόλις στο 5’ ο Σανκαρέ απείλησε με κοντινό πλασέ , ενώ ένα λεπτό αργότερα μετά από γύρισμα του ίδιου παίκτη, ο Μαουρίσιο κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Αυτό αιφνιδίασε τους παίκτες και τον Πέδρο Μαρτίνς και η ομάδα έπρεπε να ανεβάσει στροφές.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό, ήρθε στο 18’ όταν οι ερυθρόλευκοι ξεδίπλωσαν ωραία την επίθεση τους, ο Μπουχαλάκης μοίρασε εκπληκτικά με τη μία στον Βρουσάι, όμως εκείνος έστειλε τη μπάλα πολύ πάνω από την εστία του Σωκράτη Διούδη. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από τον άξονα με Τιάγκο Σίλβα και Φορτούνη να μοιράζουν το παιχνίδι από τη μία πλευρά στην άλλη, χωρίς όμως να έρχεται η μεγάλη ευκαιρία.

Στο 27’ ο Μπουχαλάκης θα κάνει ένα όμορφο πλασέ με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 33’ ο Μαντί Καμαρά θα δοκιμάσει ένα έξυπνο σουτ στην κλειστή γωνία, όμως ο Διούδης θα μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός είχε ανεβάσει ρυθμούς και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης πριν από το ημίχρονο. Στο 42’ ο Τιάγκο Σίλβα θα κάνει μία καλή σέντρα, ο Βρουσάι θα πιάσει την κεφαλιά, όμως η μπάλα θα περάσει έξω. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης θα περάσει μία εξαιρετική κάθετη στον Χασάν, όμως το πλασέ του Αιγύπτιου θα περάσει πάνω από την εστία του Διούδη.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Μαουρίσιο θα σουτάρει και θα μπλοκάρει ο Σα. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος και έτσι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, θα περάσει τον Βαλμπουενά στη θέση του Μάριου Βρουσάι. 

Στο 48’ ο Χουάνκαρ θα βγάλει μία σέντρα ο Καμπετσής δεν θα μπορέσει να πιάσει την κεφαλιά. Ένα λεπτό αργότερα ο Ιωαννίδης θα επιχειρήσει ένα δυνατό πλασέ η μπάλα πέρασε πολύ έξω από την εστία του Σα. Στο 55’ ο Ολυμπιακός θα κάνει δύο αλλαγές Ελ Αραμπί και Μπα θα περάσουν στις θέσεις των Φορτούνη και Παπασταθόπουλου αντίστοιχα. Στο 64’ ο μετά την κόντρα που έγινε από το σουτ του Σίλβα, ο Χασάν βρέθηκε φάτσα με την εστία και έστειλε τη μπάλα δίπλα από την εστία του Διούδη.

Στο 70’ ο Ελ Αραμπί μετά από τη σέντρα του Μπουχαλάκη θα πιάσει την κεφαλιά όμως η μπάλα θα περάσει άουτ.  Στο 73’ ο Χουάνκαρ θα εκτελέσει ένα φάουλ, ο Βέλεθ θα πάρει την κεφαλιά, ο Σα δεν θα καταφέρει να απομακρύνει και ο Σανκαρέ σε άδειο τέρμα θα κάνει το 2-0 για τον Παναθηναϊκό. Στο 76’ ο Οσεϊνού Μπα θα δει την κίτρινη κάρτα.

Στο ίδιο λεπτό, ο Κάιπερς και ο Μασούρας  πέρασαν στις θέσεις των Καμαρά και Χασάν. Στο 80’ μετά από φάση διαρκείας ο Ανδρούτσος θα βρεθεί μπροστά από την εστία, όμως το πλασέ του θα πάει πολύ άουτ και θα χάσει τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.

Στο 83’ ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει με την κεφαλιά του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στο 89’ ο Γιώργος Μασούρας βρέθηκε φάτσα με την εστία όμως το πλασέ του σταμάτησε πάνω στον Διούδη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Οσεϊνού Μπα θα δεχθεί δεύτερη κίτρινη και θα αποβληθεί από τον αγώνα.