Δεύτερο μέρος, σωστός οδηγός

Δεν είναι υπερβολή. Έχει, απλώς, ανέβει τόσο πολύ, το επίπεδο του Ολυμπιακού, πια. Είναι επίπεδο αλλιώτικο, από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε εδώ, γύρω μας, στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει κατακόρυφα το επίπεδό του, για να μπορεί να κάνει προπονητές, όπως ο Γουαρδιόλα, να τον αναγνωρίζουν και να του απονέμουν εύσημα.

Δεν έχει λόγο ο Γουαρδιόλα να… ανεβάσει τον Ολυμπιακό, παραπάνω από όσο του αξίζει. Όσο και αν η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στον νικητή, μιλάμε για τη Σίτι και τον Γουαρδιόλα. Δεν έχει… ανάγκη να ανεβάσει κανέναν, παραπάνω από όσο αξίζει. Και ο Ολυμπιακός έκανε τη Σίτι να… υποφέρει. Έκανε τη Σίτι να… αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν μπορεί να… τελειώσει το ματς. Για ποιο λόγο το ματς παρέμενε ανοικτό μέχρι το φινάλε…

Το δεύτερο μέρος είναι ένας οδηγός, για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς. Δίχως τόσο μεγάλο σεβασμό. Δίχως τόση μεγάλη… υπερτίμηση του αντιπάλου. Σίγουρα, δεν βγαίνεις στο.. ξέφωτο, με τη Σίτι. Όπως και δεν το έκανε, ο Ολυμπιακός, ακόμη και όταν στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε από το δικό του μισό και… έβαλε τη Σίτι στο δικό της. Ο Μαρτίνς, ο οποίος δείχνει ότι διαρκώς μαθαίνει, μπορεί να πάρει τα καλά του χθεσινού ματς και να τα κουμπώσει μόνιμα, στην ομάδα του. Αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος, αφού τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη.