Έπαιξε στα ίσια τη Σίτι, αλλά…

Ο Ολυμπιακός δεν… μάσησε, από το μεγαθήριο που λέγεται Σίτι. Η ήττα, με 3-0, στο τέλος, σίγουρα δεν χαροποιεί κανέναν από τους Πειραιώτες, οι οποίοι το πάλεψαν σθεναρά! Το 1-0 έμενε μέχρι το… 80φεύγα και ο Θρύλος ήταν στο ματς! Με την εικόνα του σαφέστατα βελτιωμένη, στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια την ομαδάρα του Γουαρδιόλα και θα μπορούσε να της κάνει και μια… ζημιά.

Στο πρώτο μέρος σπατάλησε όλη του την ενέργει να αμύνεται, οι «πολίτες» έσπασαν τα… κοντέρ, στην κατοχή και το passing game, αλλά στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ανέβηκε. Δίκαιη ήττα, όχι όμως και το 3-0, αφού ο Θρύλος… άγχωσε τους γηπεδούχους και το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο τέλος, εκεί όπου η ομάδα του Μαρτίνς πίεζε για την ισοφάριση και είχε ανοιχτεί.

Προχωράμε, με καλό αποτέλεσμα κόντρα στη Σίτι, στο Καραϊσκάκη, αλλά και με αποτέλεσμα στη Μασσαλία, ο Ολυμπιακός φέρνει την Πόρτο τελευταία αγωνιστική στο Καραϊσκάκη και τη νικά. Και… βλέπουμε!

Η ανάλυση του ματς

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3 και τον Καμαρά, με τον Μπουχαλάκη να παίρνουν θέση βασικού, στο χορτάρι. Αναλυτικά, Σα, Σεμέδο-Σισέ στόπερ, Χολέμπας-Ραφίνια στα μπακ. Στο κέντρο Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, αριστερά ο Βαλμπουενά, δεξιά ο Ραντζέλοβιτς και κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Το πρώτο μέρος, για να είμαστε ειλικρινείς, ήταν ένας μονόλογος, για τη Σίτι, του Γουαρδιόλα. Συντριπτική κατοχή, για μία ομάδα, η οποία είναι σε… άλλο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει, έστω και λίγο την μπάλα στα πόδια του. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν νωρίς, στο 12’, με τον Τόρες, ενώ είχαν προειδοποιήσει μια-δυο φορές, μέχρι τότε. Και συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και την υπεροχή, σε όλο το πρώτο μέρος.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισορροπήσει λίγο το ματς και σταδιακά τα κατάφερε. Η Σίτι περιόρισε λίγο την επιθετικότητά της, αλλά δεν… σταμάτησε και έτσι κάθε φορά που απειλούσε, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν να αντιδράσει σωστά, στην άμυνά του. Το έκανε και έτσι το 1-0 έμεινε. Σιγά-σιγά ο Θρύλος βγήκε μπροστά, κράτησε λίγο παραπάνω την μπάλα και πλησίασε την περιοχή του Έντερσον. Δίχως ιδιαίτερες αξιώσεις, όμως…

Από τον Θρύλο του πρώτου μέρους έλειψε το σωστό build-up και το καλό passing game που έχουμε δει σε άλλα ματς του στην Ευρώπη, αλλά και οι σωστές επιλογές, όταν είχε την κατοχή και προσπαθούσε να βγει μπροστά.

Τα καλύτερα του πρώτου μέρους:

6' Απειλεί η Σίτι με Μαχρέζ, το σουτ κόντραρε στον Σισέ και πήγε κόρνερ.

7' Νέα απειλή για τη Σίτι, τακουνάκι του Τόρες, έδιωξε ο Σα, κρατώντας το 0 και νέο κόρνερ.

7' Και ξανά ο Τόρες απειλεί, με κεφαλιά, αλλά είναι άστοχος.

12' Ο Σεμέδο κάνει λάθος, κρατάει παραπάνω την μπάλα από όσο πρέπει, του την παίρνουν οι 'πολίτες' και ο Ντε Μπρόινε φτάνει κοντά στο γκολ, αλλά ο Σα του λέει ΟΧΙ, στο πλασέ από κοντά.

12' Γκολ για τη Σίτι.1-0 με τον Τόρες. Πήρε την μπάλα από τον Ντε Μπρόινε, ο Ισπανός, δεν τον πρόλαβε ο Σισέ και ο Σα νικήθηκε, στο πλασέ που έκανε ο Τόρες. Δεν αντέδρασε σωστά ο Θρύλος, εδώ, κακή αντιμετώπιση της φάσης...

18' Να ο Θρύλος που πατάει περιοχή. Σέντρα από αριστερά του Βαλμπουενά, προσπάθησε ο Ελ Αραμπί να μπει για την κεφαλιά, πρόλαβε ο Έντερσον.

19' Σέντρα-σουτ του Ντε Μπρόινε, μπλοκάρει σταθερά ο Σα, δίχως πρόβλημα.

27' Απειλεί η Σίτι, ο Στέρλινγκ συνέκλινε και σούταρε, μπλόκαρε ο Σα.

Η επανάληψη

Ο Μαρτίνς έριξε, με την έναρξη του δευτέρου μέρους, Μπρούμα και Πέπε στο ματς. Και αμέσως ο Ολυμπιακός φάνηκε πιο επιθετικός και πιο ουσιαστικός, στο παιχνίδι του. Προσπάθησε να απειλήσει και να βγει μπροστά, να κρατήσει μπάλα, να κάνει τη Σίτι να τον… νιώσει. Το έκανε στο 54’ που άγγιξε το γκολ, από πρέσινγκ που έφερε λάθος στην άμυνα της Σίτι!

Ο Ολυμπιακός, όσο περνούσε η ώρα, ξεθάρρευε, αλλά με μέτρο. Απείλησε με Καμαρά, με Ελ Αραμπί εις διπλούν και με Μπρούμα, στη συνέχεια. Έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προσπαθούσε να κρατήσει τη Σίτι προς το δικό της μισό του γηπέδου. Το πίστευαν οι Πειραιώτες και είχαν μπει… αλλιώς στην επανάληψη. Με άλλη φιλοσοφία, αλλά όχι και δίχως… σεβασμό, στον αντίπαλο. Πρόσεχαν, δηλαδή και πίσω.

Ο Μαρτίνς ετοίμασε και Μασούρα. Ήθελε να πιέσει λίγο παραπάνω, στα άκρα και να προσπαθήσει να δώσει μέτρα στην ομάδα του. Αμέσως ο Ολυμπιακός πήρε φρεσκάδα, αφού βγήκε ο κουρασμένος Καμαρά και το σύστημα γύρισε σε 4-2-3-1 με Εμβιλά-Πέπε-Βαλμπουενά (10άρι) και δύο ακραίους (Μασούρα-Μπρούμα). Ο Μαρτίνς ετοίμασε και Χασάν! Και ενώ ο Θρύλος πίεζε και προσπαθούσε να γυρίσει το εις βάρος του αποτέλεσμα, με μια ισοφάριση, δέχθηκε ένα δεύτερο γκολ, με συνεργασία Ντε Μπρόινε-Γκάμπριελ Ζεζούς. Στο 81’. Και κάπου εκεί… το όνειρο έδειξε να σβήνει… Το 3-0 από τον Καντσέλο, στο τέλος, ήταν απλώς… διαδικαστικό. Το αποτέλεσμα δεν μαρτυρά την εικόνα του ματς, ο Ολυμπιακός ήταν, ειδικά στο δεύτερο μέρος, πολύ πιο ανταγωνιστικός, από ότι μαρτυρά το σκορ. Προχωράμε. Πάμε για άλλα!

Και αυτά είναι τα καλύτερα του δευτέρου μέρους:

54' ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία για τον Θρύλο! Ο Βαλμπουενά εκμεταλλεύτηκε το λάθος, από το πρέσινγκ του Θρύλου και πήγε να πλασάρει με τη μία, σε εστία... πρακτικά κενή, αλλά αστόχησε!

58' Νέα απειλή Θρύλου! Ο Καμαρά παίρνει την μπάλα από δεξιά και σεντράρει, για τον Ελ Αραμπί! Εκείνος έκανε την προβολή, αλλά δεν βρήκε την μπάλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία!

60' Σουτ του Γκοντογκάν, ψηλά άουτ η μπάλα.

61' Νέα απειλή από τον Ελ Αραμπί! Παίρνει την κάθετη από τον Πέπε, κατεβάζει και σουτάρει, με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Έντερσον!

64' Απειλεί ο Μπρούμα, με σέντρα σουτ, από δεξιά, μέσα στην περιοχή. Η μπάλα περνάει άουτ!

73' Απειλεί ο Θρύλος με Χολέμπας, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και έκανε σέντρα σουτ-ξυραφιά, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα, από την εστία!

74' Ο Ντε Μπρόινε απειλεί, αλλά ο Σα μαζεύει την μπάλα, από το τελείωμα του Βέλγου υπερπαίκτη.

81' Ωωωωω... Κρίμα. Γκολ για τη Σίτι και 2-0... Σκόρερ ο Γκαμπριέλ Ζεζούς, ο οποίος έπαιξε στο ένας με έναν, τον Σισέ και σούταρε, από πλάγια θέση, νίκησε και τον Σα...

90' Η Σίτι φτάνει και σε τρίτο γκολ, με τον Καντσέλο. Μακρινό, καλό σουτ της αλλαγής του Γουαρδιόλα.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ (82’ Κανσέλο), Στόουνς, Άκε, Ζιντσένκο, Γκουντογάν, Ντε Μπρούινε (85’ Ενμετσά), Φόντεν (69’ Ρόντρι), Μαχρέζ (69’ Γκαμπριέλ Ζεσούς), Στέρλινγκ (82’ Μπερνάρντο Σίλβα), Φεράν Τόρες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (46’ Πέπε), Καμαρά (73’ Μασούρας), Εμβιλά, Ραντζέλοβιτς (46’ Μπρούμα), Βαλμπουενά (85’ Σουντανί), Ελ Αραμπί (76’ Χασάν).