Γι’ αυτό είναι σημαντικό το να ρισκάρεις…

Είναι τακτική. Είναι στρατηγική, πλέον. Δεν είναι… τυχαίο γεγονός. Δεν συμβαίνει… έτσι. Ο Ολυμπιακός, ολοένα και περισσότερο ποντάρει σε νεαρά ταλέντα, από την Ελλάδα, την Κύπρο, ή την Ευρώπη συνολικά, περιμένοντας να δει ποια από αυτά θα εξελιχθούν σε… νέους Τσιμίκες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, πλέον, νεαρών παικτών, οι οποίοι έρχονται σε ηλικία, στην οποία ακόμη «πλάθονται», ως άνθρωποι και ποδοσφαιριστές. Και έτσι, μπορούν, εντός των τειχών του Ρέντη ή με δανεισμό σε άλλη ομάδα, μετέπειτα, για να πάρουν παραστάσεις αγωνιστικές, να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να βρεθούν στην κατάλληλη ποδοσφαιρική κατάσταση, για να σταθούν στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Και να στοχεύσουν και… ακόμη πιο μακριά.

Ο Θρύλος δεν φοβάται να ρισκάρει. Ξέρει ότι είναι σημαντικό, το να το κάνει. Γιατί μόνο έτσι θα βγάλει νέους… Τσιμίκες, στην ομάδα του, αλλά και -αύριο, μεθαύριο- στην αγορά. Η Ευρώπη κινείται, ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο ρυθμό και ο Ολυμπιακός μπορεί να επενδύει, να δοκιμάζει, να δουλεύει επάνω σε νέα ταλέντα, να παίρνει αγωνιστικά το καλύτερο από εκείνα και στη συνέχεια, να τα… μοσχοπουλά.

Είναι στρατηγική. Δοκιμασμένη, πλέον και με αποτελέσματα. Δεν γίνεται τυχαία. Αλλά γίνεται οργανωμένα και σωστά. Η Λίβερπουλ εγκρίνει…