Ποιες ομάδες παραμένουν στο Europa League;

Η ποδοσφαιρική διοργάνωση του Europa League θα συνεχιστεί τον Αύγουστο, από εκεί που είχε μείνει το Μάρτιο πριν την παύση του κορωνοϊού. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου οι περισσότερες ομάδες δεν είχαν προλάβει να παίξουν τα διπλά παιχνίδια των «16», όμως για 6 από τα 8  ζευγάρια οι ρεβάνς θα γίνουν στις 5-6 Αυγούστου.

Ανάμεσα σε αυτά τα ζευγάρια είναι και ο 2ος αγώνας του Ολυμπιακού απέναντι στη Γουλβς, με τον προηγούμενο να έχει γίνει στις 12 Μαρτίου στο Καραϊσκάκη. Το σκορ είχε έρθει τότε ισόπαλο 1-1 και στον επόμενο αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να σημειώσουν νίκη ή ισοπαλία με 2 γκολ τουλάχιστον. Ο επόμενος αγώνας αποφασίστηκε να γίνει στην έδρα της Γουλβς, όπως θα γινόταν κανονικά και πριν την πανδημία.

Τα υπόλοιπα 5 ζευγάρια που θα παίξουν ρεβάνς είναι τα Μπασακσεχίρ-Κοπεγχάγη, Ρέιντζερς-Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ-Σαχτάρ Ντονέτσκ, Άιντραχτ- Βασιλεία και ΛΑΣΚ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δύο όμως ζευγάρια από τα 8 δεν είχαν προλάβει να παίξουν ούτε ένα μεταξύ τους αγώνα. Οι αγώνες λοιπόν των Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλλη-Ρόμα θα συμπυκνωθούν σε ένα παιχνίδι ανά ζευγάρι, τα οποία θα γίνουν στη Γερμανία. 

Ένα διαφορετικό Europa League θα είναι το φετινό από τα άλλα, με κάποιες ομάδες να παίζουν μονά παιχνίδια και άλλες διπλά, λόγω της κατάστασης με το υγειονομικό κομμάτι.  Από αγωνιστικής πλευράς, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο λόγω και της μακράς παύσης των αγώνων. Ανάμεσα στα κορυφαία φαβορί για τον τίτλο το στοίχημα Europa League της bwin συγκαταλέγει τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λεβερκούζεν, Γουλβς και Ίντερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 5-0 την Λάσκ Λίντζ στον 1ο αγώνα και εκτός αν έρθουν κυριολεκτικά τα πάνω κάτω, θα περάσει στα προημιτελικά. Η Μπάγερν Λεβεκούζεν κέρδισε με 3-1 τη Ρέιντζερς, ενώ η Ίντερ παίζει με μια σχετικά εύκολη αντίπαλο. Η ισοπαλία ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γουλβς αφήνει περιθώρια για το επαναληπτικό παιχνίδι, το οποίο όμως θα γίνει σε αγγλική έδρα.

Ανάμεσα στις αλλαγές που αποφάσισε η UEFA για τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είναι η τελικές φάσεις να παιχτούν σε μορφή Final-8 με τις ομάδες να αγωνίζονται σε ματς νοκ άουτ. Από τα προημιτελικά μέχρι και τον τελικό στις 21 Αυγούστου, τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στη Γερμανία στις πόλεις Ντούισμπουργκ, Γκελζενκίρχεν, Ντίσελντορφ και Κολωνία.