Ο Θρύλος δίπλα στον άνθρωπο

Ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας δεν περιορίζεται μονάχα στη δράση σε αθλητικά πλαίσια, στα γήπεδα. Έχει έντονο κοινωνικό ρόλο και προσφέρει καθημερινά σε όσους έχουν ανάγκες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός για 19η ημέρα στέκεται στο πλευρό των προσφύγων που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, άνθρωποι διωγμένοι από τις πατρίδες του, άνθρωποι που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει...

Αλλά οι "ερυθρόλευκοι" κάνουν ό,τι μπορούν από την πλευρά τους, προσφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους το ελάχιστο. Ζεστό φαγητό, νερό και ρούχα, για να μπορούν να τα βγάζουν πέρα, όταν έχουν τόσα πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν.

Σήμερα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διένειμαν 3.150 μερίδες ζεστού μαγειρευτού φαγητού, φρούτα και νερό στους πρόσφυγες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά. Και όχι μόνο. Μια ακόμη ημέρα που διένειμαν και ρούχα στον κόσμο για να μπορεί να τα βγάζει πέρα, καθώς ο καιρός δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός!

Όλα αυτά αποτελούν δείγμα της κοινωνικής προσφοράς του Θρύλου. Δεν είναι απλά ένας αθλητικός οργανισμός που περιορίζεται σε αθλητικές δραστηριότητες. Αλλά διαδραματίζει έντονο κοινωνικό ρόλο και είναι πάντα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη. Εν προκειμένω των δοκιμαζόμενων αυτών ανθρώπων που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις πατρίδες τους, χωρίς να ξέρουν τι θα ακολουθήσει.

Αλλά η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη ήταν μια... Να υπάρξει αμέριστη συμπαράσταση, με οποιοδήποτε κόστος, στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, κάτι που γίνεται από την πλευρά των "ερυθρολεύκων" σε καθημερινή βάση.