Το αρχηγικό μήνυμα του Ισπανού

Το χθεσινό βράδυ ήταν δύσκολο, αλλά το ίδιο είναι και η σημερινή ημέρα για το Θρύλο. Μετά τον αποκλεισμό -και τον τρόπο που ήρθε- του Ολυμπιακού από την Άντερλεχτ. Σε κάτι τέτοιες στιγμές βγαίνουν μπροστά αυτοί που πρέπει. Ειδικά οι αρχηγοί της ομάδας. Κάτι που έκανε ο Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός γκολκίπερ, με ένα μήνυμα μέσω facebook, κάλεσε τον κόσμο να στηρίζει ακόμα περισσότερο την ομάδα μετά από μια δύσκολη στιγμή. Δεκ κρύφτηκε, ούτε αποποιήθηκε των ευθυνών -των δικών του και των συμπαικτών του- αλλά ζήτησε τη βοήθεια του λαού του Θρύλου, γιατί υπάρχουν πολλά ακόμα για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός.

Ο Ρομπέρτο έγραψε στο λογαριασμό του στο facebook ότι "Είμαι πολύ απογοητευμένος από το χθεσινό μας αποτέλεσμα. Ήταν αρκετή η δουλειά για μεγάλο διάστημα, μια μεγάλη προσπάθεια και φιλοδοξία να προετοιμαστούμε για την ευρωπαϊκά μας πρόκληση και κανείς δεν ξέρει πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίζεις την ήττα. Αυτή είναι η δουλειά μας, ο λόγος της δικής μας πραγματικότητας. Πολλοί άνθρωποι γύρω μας ανησυχούν για εμάς. Τους λείπουμε καθώς είμαστε μακριά. Και όλα αυτά λόγω της δουλειάς μας. Το πάθος σας, τα χρώματά σας και η ομάδα σας είναι η δουλειά μου, η ευθύνη μου και η υπερηφάνειά μου. Δεν θέλω κομπλιμέντα, ούτε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Ξέρω τις ευθύνες μου και μπορώ να διαχειριστώ τις απαιτήσεις σας στις κακές στιγμές.

Γιατί όλοι εμείς, όλοι οι παίκτες που συγκροτούμε την ομάδα, την οικογένειά μας, γνωρίζουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι των εμφανίσεών μας για τις καλές, αλλά και τις κακές στιγμές. Θα συνεχίσουμε, με το κεφάλι ψηλά, διαχειριζόμενοι τον πόνο μέσα μας και κοιτώντας το μέλλον με πάθος. Έχουμε να κάνουμε πολλά μπροστά μας και για πολλά να πανηγυρίσουμε μαζί. Δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμά μας, αλλά έχω πολλούς λόγους για να είμαι περήφανος σήμερα, σε μια κακή ημέρα. Γιατί για τις καλές ημέρες δεν υπάρχει κάτι να ανησυχήσω.

Δεν αγαπάμε την οικογένειά μας μόνο στις καλές στιγμές. Προσπαθούμε να τις βοηθήσουμε να γίνουν καλύτερες. Είμαι σίγουρος πως θα κάνετε το ίδιο".