Γιατί;

Τι να πει κανείς τώρα; Αυτός ο αποκλεισμός δεν παλεύεται… Γιατί ο Θρύλος έμεινε εκτός συνέχειας Europa League από μια χειρότερη ομάδα. Μια ομάδα που θα μπορούσε ο Ολυμπιακός, βάσει ευκαιριών, να τις βάλεις 4 και 5 γκολ. Και τελικά με το 1-0 το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί τα λάθη στοίχησαν ακόμα περισσότερο, "σκότωσαν" τους νταμπλούχους Ελλάδας και έφεραν την ήττα με 2-1 και τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ.

Το ματς ήταν ένας μονόλογος για τον Ολυμπιακού, τουλάχιστον για τα πρώτα 60 λεπτά. Δεν υπήρχε Άντερλεχτ μέσα στο γήπεδο. Οι Βέλγοι έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα για μία ώρα. Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο οι νταμπλούχοι Ελλάδας έφτασαν τρεις φορές (8’ τετ-α-τετ Ιντέγε, 10’ Φορτούνης και στη συνέχεια ο Ντουρμάζ) κοντά στο 1-0, το οποίο ήρθε στο ημίωρο. Με την αντίπαλο των "ερυθρολεύκων" να μην μπορεί να καταλάβει τι γίνεται, αλλά να έχει γλιτώσει σε αυτό το διάστημα από του Θρύλου τα… δόντια!

Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να είχε τελειώσει το ματς τόσο γρήγορα, αλλά δεν το κατάφερε. Είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω Προτό και των μεγάλων επεμβάσεων που έκανε. Αλλά στο 29’ ο Φορτούνης τον νίκησε. Με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός πέτυχε τον πρώτο στόχο του. Έκανε το 1-0 και "ισοφάρισε" την ήττα με το ίδιο σκορ στις Βρυξέλλες. Οι παίκτες του Θρύλου συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με αυτό το αποτέλεσμα. Και στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου το σκηνικό ανάλογο. Οι "ερυθρόλευκοι" να πιέζουν και η Άντερλεχτ να κρατά με… νύχια και με δόντια το σκορ σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Δύο ακόμα κλασικές ευκαιρίες, με τον Πουλίδο και τον Φορτούνη (52’ και 59’, αντίστοιχα), αλλά το δεύτερο γκολ δεν ήρθε. Η κούραση άρχισε να γίνεται ορατή κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει λίγο η απόδοση του Θρύλου. Με την Άντερλεχτ να κάνει μια και μοναδική ευκαιρία, στο 64’, σε αντεπίθεση με τον Ναχάρ που σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο. Κι από εκεί ματς γκραν γκινιόλ. Ευκαιρίες και στη συνέχεια, στο 77’ με τον Τσόρι και στις καθυστερήσεις με Σεμπά και Φορτούνη. Και ενδιάμεσα στο 89’ από το λάθος του Ομάρ, ο Ρομπέρτο σταμάτησε τον Ατσεαμπόνγκ! Έτσι πήγαμε στην παράταση. Ο Χάντερ δεν έδωσε πέναλτι στο 93’, στο παρατεταμένο κράτημα του Μποτία από τον Ντεντόνκερ!

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν καταπονημένοι, δεν είχαν καθαρό μυαλό και έκαναν πολλά λάθη. Έτσι ήρθε και το 1-1 στο 103’. Μιλιβόγεβιτς και Μαζουακού δεν έδιωξαν την μπάλα κοντά στο κόρνερ, από τα δεξιά όπως έκανε επίθεση η Άντερλεχτ, ο Ντεφούρ έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Οκάκα δεν βρήκε την μπάλα και ο Ατσεαμπόνγκ, που έγινε ο τελικός αποδέκτης, νίκησε τον Ρομπέρτο. Ο Ολυμπιακός έδειξε να τα έχει χαμένα και φάνηκε σαν να παρατούν οι παίκτες του το ματς. Και τι συνέβη; Η Άντερλεχτ, αντίθετα, μετά το 1-1 ανέβασε στροφές και στο 112’ έκανε και το 1-2, εκ νέου με τον Ατσεαμπόνγκ, σε μια ακόμα αντεπίθεση.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (67’ Ζντιέλαρ), Ντουρμάζ (51’ Ντομίνγκες), Πουλίδο (83’ Σεμπά), Φορτούνης, Ιντέγε.

Άντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Εμπότζι, Ντεσάχτ, Μπούτνερ (91’ Νούιτνικ), Μπάτζι, Ντεντόνκερ (97’ Ντεφούρ), Πρατ, Ατσεαμπόνγκ, Τζούρισιτς (81’ Σουάρες), Οκάκα.