"Βεντούζα"... ως το τέλος!

Το αήττητο πρωτάθλημα, ο στόχος που έχουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν, όλο και πλησιάζει. Με το Θρύλο να έχει κάνει τα 20 από τα 30 βήματα που απαιτούνται και να μπαίνει στην τελική ευθεία. Εάν συνεχίσει με νίκες από εδώ και πέρα, είναι αρκετά πιθανό να το τελειώσει πριν καν φτάσουμε στον Μάρτιο. Αλλά έχουμε λίγο καιρό ακόμα για αυτό. Η ουσία είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν σταματούν πουθενά, δεν "φρενάρουν". Ακόμα και σε μια έδρα που παραδοσιακά συναντούν δυσκολίες, αυτή τη φορά πέτυχαν μια άνετη νίκη. Έχοντας τελειώσει το ματς από το 25ο λεπτό, όταν το σκορ έγινε 0-2. Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές του Μάρκο Σίλβα, το τρίμπαλο θα είχε ξεπεραστεί από πολύ νωρίς και δεν θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μπήκαν δυνατά στο ματς και κυριάρχησαν από την αρχή. Σε μια ακόμα ποδοσφαιριστή "παράσταση" από τον Κώστα Φορτούνη. Ο μέσος του Ολυμπιακού "κένταγε" στον αγωνιστικό χώρο των "Ζωσιμάδων", πέτυχε δύο γκολ και έφτιαξε το τρίτο. Τι άλλο να κάνει δηλαδή; Έχοντας ως συμπαραστάτες τον Ντουρμάζ που ήταν και πάλι σε καλή ημέρα, ενώ πάρα πολύ δουλειά έκαναν στο κέντρο οι δύο Σέρβοι, Μιλιβόγεβιτς και Ζντιέλαρ. Τόσο ατομικά όσο και ως δίδυμο. Ειδικά στο πρώτο 25λεπτο, η κατοχή της μπάλας ήταν 69%-31% υπέρ του Ολυμπιακού. Με τον ΠΑΣ να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος χωρίς ευκαιρία και στο δεύτερο να έχει λιγοστές. Και τον Ρομπέρτο να αναλαμβάνει δράση για μία και μοναδική φορά στο 78', στο σουτ του Φερφελή, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Απλά, το θέμα είναι πως σε μια ακόμα αναμέτρηση ο Ιντέγε δεν ήταν σε καλή ημέρα και δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε. Συν τοις άλλοις, οι "ερυθρόλευκοι" στο δεύτερο μέρος έριξαν... στροφές και πήγαν το ματς στο ρελαντί, ειδικά μετά το 57' που πήραν προβάδισμα με τρία γκολ (0-3) διαφορά. Πάντως, ήταν τέτοια η ανωτερότητα του Ολυμπιακού που όποτε ήθελε έβγαζε ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε σκοράρει περισσότερα γκολ.

Τα γκολ του ματς

13' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 0-1: Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, η μπάλα στη δεξιά γωνία του Περιστερίδη!

25' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 0-2: Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Φορτούνη, στην παράβαση που κέρδισε ο Σιόβας από το χέρι του Μανιά.

57' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 0-3: Παράλληλη σέντρα του Φορτούνη από τα αριστερά, ο Ντουρμάζ "εκτέλεσε" τον Περιστερίδη!

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τσουκαλάς, Κοζορώνης, Ακόστα (63' Νικολιάς), Ηλιάδης (78' Καρανίκας), Μανιάς (73' Φερφελής), Ίλιτς.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία (51' Ντα Κόστα), Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Πάρντο (79' Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε (85' Πουλίδο).