"Σβηστός" πήρε αυτό που ήθελε...

Σε διαδικαστική υπόθεση μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τη ρεβάνς με τον ΑΟ Χανιά, την επόμενη Τετάρτη (13/01) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" (19:30). Οι νταμπλούχοι Ελλάδας νίκησαν με 4-1 χωρίς να ανεβάσουν... στροφές. Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας ήταν φανερή στο γήπεδο και αποτυπώθηκε και στο σκορ. Παρότι οι Κρητικοί κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς (8’) με τον Γκέσιο, ο Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι του από εκεί και πέρα. Μάλιστα, ως το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου είχε γυρίσει το ματς (1-2). Με κατοχή μπάλας 72% στο πρώτο μέρος και συνολικά 67% στο ματς ήταν απόλυτα λογικό να έρθει αυτή η άνετη νίκη.

Βέβαια, αυτό που αποτέλεσμα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όσον αφορά στην επιθετική λειτουργία. Διότι χωρίς κλασικό επιθετικό, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν απείλησαν στο βαθμό που θα μπορούσαν. Με 7 τελικές στο πρώτο 45λεπτο και 3 στο τέρμα, είναι κάτι που σίγουρα θα προβληματίσει τον Μάρκο Σίλβα. Διότι η επιλογή του να ξεκινήσει το ματς με σέντερ φορ τον Σεμπά δεν βγήκε.

Από την άλλη, όμως, ο Κολοβός που αγωνίστηκε και πάλι στη βασική ενδεκάδα ήταν καλός, ενώ ο Πάρντο θα πρέπει να πάρει τα πάνω του από την καλή παρουσία του. Θετικός σε ένα ακόμα ματς, όπως σε όλα στο κύπελλο τη φετινή σεζόν ο Τσιμίκας, ενώ ο Ερνάνι συνέχισε την... παράδοση που έχει δημιουργήσει στο κύπελλο Ελλάδας, σκοράροντας σε έναν ακόμα αγώνα.

Για το τέλος αφήσαμε την τριάδα των αλλαγών. Ο μεν Σάλιακας ήταν αρκετά κινητικός και από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση του τέταρτου γκολ. Ο δε Μανιάτης επέστρεψε μετά από 10 μήνες, σημειώνοντας και γκολ. Σε ό,τι αφορά τον Πουλίδο, που μπήκε στο ματς στο 86’, ήταν αρκετά καλός και παραλίγο να χριστεί σκόρερ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Τα γκολ του ματς

8' 1-0: μετά το κόρνερ ο Καπίνο, η μπάλα βγήκε έξω από την περιοχή, ο Δεινόπαπας με κεφαλιά γέμισε, η άμυνα του Θρύλου πιάστηκε στον... ύπνο και ο Γκέσιος, αμαρκάριστος, με κοντινή κεφαλιά σκόραρε.

22' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-1: ο Σεμπά πήρε την μπάλα μετά το πλάγιο, κινήθηκε έξω από την περιοχή, έκανε την πάσα, ο Καμπιάσο άφησε με προσποίηση την μπάλα να περάσει και να φτάσει στον Ερνάνι, ο οποίος σούταρε με εξωτερικό φάλτσο από θέση μέσα αριστερά στην περιοχή του Πρίφτη και ισοφάρισε.

39' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-2: ο Σεμπά άφησε για τον Κολοβό, που απέφυγε δύο αντιπάλους του και με διαγώνιο σουτ από θέση μέσα αριστερά νίκησε τον Πρίφτη.

86' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-3: ο Κολοβός έδωσε στον Πάρντο που με την μία έβγαλε σε θέση βολής τον Σεμπά, που πέρασε και τον Πρίφτη και πλάσαρε σε κενή εστία.

90' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-4: Σέντρα του Σάλιακα από τα δεξιά, ο Πουλίδο γύρισε την μπάλα στον Μανιάτη, το πρώτο του σουτ κόντραρε σε έναν αμυντικό του ΑΟ Χανιά, αλλά με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε.

ΑΟ Χανιά: Πρίφτης, Χατζηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Τσούτσης, Ν. Νύκταρης (60’ Μπουζούκης), Γκέσιος (77’ Μ. Νύκταρης), Δεινόπαπας (46’ Λίτα), Ρίκκα.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο (72’ Σάλιακας), Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο (80’ Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο (86’ Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά.