Φιλανθρωπία... επί πληρωμή!

Αυτό θα πει... πρωτοποριακή κίνηση. Σε μια εποχή που η Ελλάδα βιώνει δύσκολες στιγμές, μια κίνηση φιλανθρωπικού χαρακτήρα είναι αξιέπαινη. Αρκεί να προσφέρουν κάτι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Το φιλικό της ΑΕΚ με την εθνική Αστέγων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής έγινε στις 29 Δεκεμβρίου. Όλοι μίλησαν για αυτή την αξιόλογη προσπάθεια που είχε ως στόχο να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εδώ, όμως, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Η ΑΕΚ δεν συμμετείχε απλά. Πήρε μέρος σε έναν αγώνα φιλανθρωπίας, δεν χάλασε ούτε ένα ευρώ και πήρε και ένα ποσό για το ματς. Ουσιαστικά μιλάμε για φιλανθρωπία... επί πληρωμή!

Οι δύο αναρτήσεις της Περιφέρειας Αττικής για το φιλικό της ΑΕΚ με την εθνική Αστέγων είναι αποκαλυπτικές. Η ΠΑΕ ΑΕΚ όχι μόνο δεν έβαλε το... χέρι στην τσέπη, αλλά πήρε και ευρώ για το ματς... Ενώ η Περιφέρεια ανέλαβε και τα λειτουργικά έξοδα για το ΟΑΚΑ.

Ας δούμε πρώτα τη σχετική ανάρτηση της Περιφέρειας Αττικής, με την υπογραφή της Ρένας Δούρου που ανέφερε ότι "Την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών στην «ΠΑΕ ΑΕΚ» για την διεξαγωγή φιλανθρωπικού αγώνα στο ΟΑΚΑ, μεταξύ της Εθνικής Ομάδας Αστέγων και της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, την Τρίτη 29-12-2015 και ώρα 17.00 που αφορούν τη συντήρηση του χλοοτάπητα, τις υπηρεσίες ασφαλείας/φύλαξης (συμπεριλαμβανομένης της αστικής και επαγγελματικής ευθύνης) και του καθαρισμού του γηπέδου. Η δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 9.840,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα βαρύνει τον ΚΑΕ 0844 «Εκθέσεις, Οργάνωση Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων», του Ε.Φ. 02072 του ισχύοντος προϋπολογισμού 2015".

Επίσης υπήρξε και μια άλλη ανάρτηση από την πλευρά της Περιφέρειας, με επιπλέον ποσό, για τα έξοδα του ΟΑΚΑ, η οποία αναφέρει ότι εγκρίνει "Την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών στο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ» για την διεξαγωγή φιλανθρωπικού αγώνα στο ΟΑΚΑ, μεταξύ της Εθνικής Ομάδα Αστέγων και της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, την Τρίτη 29- 12-2015 και ώρα 17.00 που αφορούν την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του σταδίου (φωτισμός εσωτερικών-εξωτερικών χώρων, κλιματισμός αποδυτηρίων, αίθουσας τύπου, σαλονιού vip/νερό και boiler. Η δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 3.075,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και θα βαρύνει τον ΚΑΕ 0844 «Εκθέσεις, Οργάνωση Συνεδρίων και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων», του Ε.Φ. 02072 του ισχύοντος προϋπολογισμού 2015".