"Καθάρισε" ο Φουστέρ

Έργο... Φουστέρ! Το κύπελλο είναι μια διοργάνωση που ταιριάζει ιδιαίτερα στον Ισπανό. Στη Ριζούπολη πέτυχε τα δύο γκολ του Θρύλου, στη νίκη 2-1 κόντρα στον Απόλλωνα και έδωσε τόσο την πρόκριση στους "16" του κυπέλλου όσο και την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο. Σε ένα ματς που οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν καλοί, αλλά εδώ υπάρχει μια σοβαρή αιτία. Δεν μπορούσαν να παίξουν μπάλα! Διότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου θύμιζε ακαλλιέργητο περιβόλι και όχι χώρο για ποδόσφαιρο!

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν κακός. Βέβαια σε ένα γήπεδο που έμοιαζε με... χωράφι και μάλιστα σε κακή κατάσταση, δεν μπορούσε να παιχθεί ποδόσφαιρο. Από την άλλη, ο Θρύλος με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα δεν ήταν εύκολο να έχει ρυθμό. Δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την ταχύτητα των παικτών του, ειδικά των δύο ακραίων (σ.σ.: Κολοβός και Πάρντο). Ο μοναδικός που κατάφερε να εξοικειωθεί εύκολα με το γήπεδο ήταν ο νεαρός Τσιμίκας. Ο αριστερός μπακ του Θρύλου ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση για το 0-1. Μια σέντρα του ήταν ιδανική για τον Φουστέρ που δεν αστόχησε και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Με τον Απόλλωνα να παίζει μαζικά άμυνα και να ψάχνει με αντεπιθέσεις να απειλήσει, αν και στο πρώτο 45λεπτο δεν έκανε ούτε μια φάση προς την εστία του Καπίνο.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Σίλβα μπήκαν νωθρά. Με αποτέλεσμα ο Απόλλων να πιέσει στο πρώτο 20λεπτο (σ.σ.: ως το 66ο λεπτο), να ισοφαρίσει και να έχει ευκαιρίες ακόμα και για να προηγηθεί. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν νωθροί και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Δεν τους βόλευε και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος που επέτρεψε στους γηπεδούχους να αμυνθούν μαζικά. Μετά το 65’, πάντως, ο Θρύλος ανέβασε στροφές, πίεσε, είχε ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν έρχονταν. Και τελικά ανέλαβε δράση ο Φουστέρ. Πέτυχε στο 85’ το 1-2 και έδωσε στον Ολυμπιακό αφενός την πρόκριση, αφετέρου την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τα γκολ του ματς

45'+1 ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 0-1: Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Φουστέρ στο ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Αποστολίδη.

53' 1-1: Ο Βαλεριάνος με σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καπίνο.

85' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ 1-2: Ο Ντουρμάζ ύψωσε την μπάλα που έφτασε στον Φουστέρ που πλάσαρε τον Αποστολίδη.

Το φιλμ του ματς

11': Σουτ του Κολοβού έξω από την περιοχή, δεν ανησύχησε τον Αποστολίδη.

25': Γυριστό σουτ του Κολοβού, η μπάλα στην αγκαλιά του Αποστολίδη.

34': Εκτέλεση φάουλ από τον Τσιμίκα, ο Φινμπόγκασον έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν καλή και πέρασε αρκετά ψηλά πάνω από την εστία του Αποστολίδη.

42': Σουτ του Κολοβού, λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το αριστερό "παραθυράκι" της εστίας του Αποστολίδη.

55': Ο Τσιμίκας σούταρε από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, με τον Αποστολίδη να διώχνει σε κόρνερ.

59': Ο Φαρινόλα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή του Ολυμπιακού, βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά ο γκολκίπερ του Θρύλου τον σταμάτησε!

63': Κάθετη πάσα του Κολοβού για τον Φουστέρ που βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απομάκρυνε με τα πόδια.

66': Ο Κονέ πήρε την πάσα του Τζιώρα, βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Καπίνο αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού του είπε... όχι!

71': Σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Φινμπόγκασον έπιασε την κεφαλιά, αλλά στάθηκε άτυχος με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη.

81': Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Ντουρμάζ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη.

Απόλλων Σμύρνης: Αποστολίδης, Πάνος, Βαλεριάνος (79’ Αρναούτογλου), Γκότοβος, Δεληζήσης, Φατιόν (50’ Παρπέξ), Ψιάνος, Κονέ, Βάντερσον, Φαρινόλα (68’ Λαγός), Τζιώρας.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Τσιμίκας, Κασάμι, Ζντιέλαρ, Φουστέρ (86' Φορτούνης), Πάρντο (68’ Ντουρμάζ), Κολοβός, Φινμπόγκασον (79’ Ιντέγε).